Bbc, "tartışmalı" eğitim reformu yasası "4+4+4" geçerken milletvekillerinin kavga ettiklerine dikkat çekerek, yasanın ailelerin çocuklarını daha erken yaşta İslami okullara göndermesine izin verdiğini belirtti Kamuoyunda "4+4+4" olarak bilinen kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülürken çıkan kavgalar İngiliz basınına da yansıdı. Bbc, milletvekillerin eğitim reformu yasası görüşmeleri boyunca kavga ettiklerine dikkat çekerek, yasanın ailelerin çocuklarını daha erken yaşta İslami okullara göndermesine izin verdiğini kaydetti.

İngiliz yayın kuruluşu Bbc, Türk milletvekillerinin "tartışmalı" eğitim reformu yasasını görüşmeleri boyunca kavga ettiklerini belirterek, AKP'li Mehmet Metiner'in kürsüde CHP'li Veli Ağbabay'ın üzerine yürüdüğü ve tokat attığı fotoğrafa yer verdi.

Haberde, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasanın, ailelerin çocuklarını daha erken yaşta İslami okullara göndermesine izin verdiği ve aynı zamanda 10 yaşında özel okullara geçmeye imkan tanıdığını belirtildi.

Ayrıca, yasanın geçmesinden bir gün önce yapılan protestolara da yer verilerek, polisin tazyikli su ve biber gazı kullandığı ifade edildi.

Yasanın, 15 yaşının altındaki çocukların imam hatip okullarına gitmesini durduran 1997'de "ordu tarafından zorlanarak yapılan" bir kanunu değiştirdiğini vurgulayan Bbc, Başbakan Erdoğan'ın, yasanın geçmesinin bir demokrasi zaferi olduğunu söylediğini kaydetti.