Yeni sezon çekimleri devam etmekte olan BBC One'ın uzun soluklu dizisi Doctor Who'nun yedinci sezon kadrosuna yeni isimler katılmaya devam ediyor.

Evening Standard'ın haberine göre, şu sıralar BBC Two ekranlarına gelen White Heat dizisinin oyuncularından David Gyasi, Doctor Who'nun önümüzdeki sezonunda konuk oyuncu olarak yer alacak isimler arasına katıldı. Aktörün dizide canlandıracağı karakter hakkında şimdilik ayrıntılı bilgi mevcut değil.

David Gyasi oyunculuk kariyerinde White Heat (Victor) dışında daha önceden Waking the Dead (Charlie Ayanike), Silent Witness (Ian Cross), Murderland (Will) ve Law & Order: UK (Lennie Gaines) gibi dizilerde rol almıştı. 31 yaşındaki İngiliz aktör ayrıca Doctor Who'nun spinoff serisi Torchwood'da hastanede bulunan bir hasta olarak küçük bir rolle karşımıza çıkmıştı.

Rupert Graves (Sherlock, Garrow's Law, Scott & Bailey), Mark Williams (The Fast Show, Being Human), David Bradley (Harry Potter, Prisoners Wives), Ben Browder (Farscape, Stargate SG-1) ve Adrian Scarborough (Upstairs Downstairs, Cranford) gibi isimler bu sezon kadroya katılan diğer konuk isimler olarak açıklanmıştı.

The Doctor'ı (Matt Smith) at üstünde gördüğümüz ve yeni sezonun konuk oyuncularından Mark Williams, Adrian Scarborough ve Ben Browder'ın da gözüktüğü yedinci sezonun ilk resmi fragmanı ise geçtiğimiz günlerde BBC tarafından dizi severlere sunulmuştu.

Doktor'un yeni yol arkadaşı olarak sezon ortasından itibaren 1986 doğumlu genç aktris Jenna-Louise Coleman'ı izleyeceğimiz bilim-kurgu dramanın yedinci sezonunun BBC One ekranlarına sonbahar döneminde gelmesi planlanıyor.