Hikaye (sadaka)
Sadaka..

Rivayet olundu:

Hazret-i Fatıma (r.a.) bir gün satıp Hazret-i Hasan (r.a.)'ın iştahını çeken bazı şeyleri satın alması için Hazret-i Aii (r.a.)'a bir gömlek verdi.

Hazret-i Ali (r.a.) o gömleği sekiz dirheme sattı. Bir dilenci onu kendisinden istedi. Hazret-i Ali (r.a.)da o parayı o dilenciye verdi. Hazret-i Ali yürürken beraberinde deve olan bir kişi kendisiyle karşılaştı.

Hazret-i Ali o deveyi o kişiden belirli bir süreyle (borçla) altmış dinara satın aldı. Hazret-i Ali devenin yularından tutup pazara doğru götürürken bir adam kendisiyle karşılaştı. 0 deveyi (peşin olarak) Hazret-i Ali'den Altmış dinar ve altı dirheme satın aldı. (Hazret-i Ali altı dirhem kâr etmiş oldu...)

Hazret-i Ali (r.a.) kendisine deveyi satan kişiyi aradı; ona parasını vermek için... 0 kişiyi bulamadı. Hazret-i Ali gelip kıssayı Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) hazretlerine arz etti.

Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) hazretleri buyurdular:

-"Senden para İsteyen Hazret-i Ridvân idi. Sana deveyi satan Mikâil Aleyhİsselâm idi. Ve Senden deveyi satın alan ise Cebrail Aleyhisselâm idi.

Ruhul Beyandan İktibas