Şiş kebap için malzemeler:
  • 2 adet hazır yufka
  • 250-300 gr kadar az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 1 küçük havuç
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • tuz karabiber yenibahar
Domates sosu için
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarmısak
  • Bir çay kaşığı kekik veya fesleğen
Resim, takriben 7% (600x452) ölçeklenmiştir. Orjinal boyutta (640x482) görmek için bu çubuğa tıklayın. Yeni bir pencerede açmak için resme tıklayın.



Sebzeli şiş kebapın yapılışı
  • Sebzeleri ister kıyma makinasından geçirin isterseniz rendeleyin. Çok sulandıysa hafifçe suyunu sıkın.
  • İçine kıymayı baharatları tuzu galeta ununu koyup yoğurun.
  • Yufkanın birini serip üzerini hafifçe yağlayın
  • Yarıya yakın kısmını katlayın. Uzun kısma köfte malzemesinden alıp şiş kebap kalınlığında yerleştirin.
  • Kenar kısımları içe doğru katlayıp rulo yapın.
  • iki parmak kalınlığında dilimleyip köfte kısmı yukarı gelecek şekilde çöp şişlere dizin. Ben her şişe altı adet köfte geçirdim.
  • Kalan köfte ve diğer yufkayla da aynı işlemi uygulayın.
  • Yağlanmış bir tepsiye dizin. Bir fırça yardımıyla köftelerin üzerini hafifçe yağlayın.
  • 200 derecelik fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirin.
  • 2 adet domatesi rendeleyin. Bir diş sarmısağı küçük doğrayın. Çok az sıvıyağla beraber suyunu çok çektirmeden pişirin. Kekik ve tuzunu atın.
  • Tercihen arpa şehriyeli pilav veya makarnanın yanına alıp üzerine domates sosuyla süsleyerek servis yapın.
  • Diyette olanlar bu köfteyi yağsız pişirip sadece salata ve yoğurtlada yiyebilirler. Tek başına bile çok doyurucu bir köfte.