Aksesuarlarınız nasıl olmalı?

Kullandığınız aksesuarın kıyafetlerinizle uyum sağlaması ve vücudunuzda daha hoş durması için taktiklere bir göz atın!

Saat seçimi

İnce bileklere sahipseniz, büyük kadranlı saatlerden uzak durun. Bunun yerine daha ince ve minik, hem zarif hem şık seçenekleri tercih edin. Sportif kıyafetler tercih ediyorsanız, aksesuarlarınızın da sportif olmasına özen gösterin.

Fular&şal seçimi

Buğday tenli ve sarı saçlıysanız, tozpembe, mavi, gri, lila, açık mor, açık yeşil ve nane yeşili renklerini tercih edebilirsiniz. Esmer bir kızsanız mor, sarı, pembe gibi dikkat çekici renkler size çok yakışabilir. Tabii şal ve fular kullanırken giydiğiniz kıyafetin rengi de çok önemli. Kontrast renkleri kullanmak her zaman işe yarar!

Şapka seçimi

Eğer iddialı görünmeyi seviyorsanız taş, çiçek, kurdele ile süslenmiş şapkalar tam sizlik. Sportif bir kızsanız, ünlü markaların kasket tipindeki şapkalarını tercih edebilirsiniz. Unutmamanız gereken diğer bir ayrıntı ise yüz şekliniz! Eğer yüzünüz küçükse, şapkanız da küçük olmalı. Çünkü geniş bir şapka, yüzünüzü olduğundan daha da küçük gösterebilir. Eğer genellikle düz renkli kıyafetler giymeyi tercih ediyorsanız, şapkanızda ekose, çiçek gibi desenler tercih edebilirsiniz.

Kolye, bilezik, yüzük seçimi


Günlük kullanım için çok abartılı olmayan kolye ve bilezikleri tercih edin, ama özel davetlerde kullanabileceğiniz şık ve zarif aksesuarları da mutlaka bir köşede bulundurun. Yüzük tercihine gelince… Eğer kalın ve kısa parmaklarınız varsa; olabildiğince ince yüzük takmaya dikkat edin. İnce ve uzun parmaklara sahipseniz; büyük taşlı yüzükler parmağınızda çok hoş durabilir!