Birkaç yıl öncesine kadar göçmenler için daha iyi bir hayatın simgesi olan Avrupa'dan şimdiyse kaçış başladı. Bu yıl ekonomik kriz nedeniyle Portekiz, Yunanistan ve İrlanda'dan onbinlerce kişi ülkelerini terk edip iş bulmak ve daha iyi bir hayat kurmak amacıyla çoğunlukla güney yarım küreye göç etti




Ekonomik kriz ve işsizliğin vurduğu Avrupa'dan büyük göç başladı. Portekiz, Yunanistan ve İrlanda'dan on binlerce kişi, daha iyi bir hayat kurmak umuduyla ülkesini terk etti. İşsizliğin arttığı İspanya ve İtalya'da göç vermeye başlayan ülkeler arasında.

Avrupalıların ABD, Kanada ve Avustralya gibi göç alan ülkelerin yanısıra tercih ettikleri ülkeler ise yeni göç yollarının oluşmasına neden oldu.

Portekizliler, iş bulmak için petrol zengini Angola, Mozambik ve Brezilya gibi eski sömürgelerine, İspanyollar da Arjantin'e yöneldi.


EN ÇOK YUNANLILAR GÖÇ ETTİ

Göçten en çok etkilenen ülke ise Yunanistan oldu. Dünya Bankası’nın verilerine göre, geçen yıl Yunanistan'dan 1 milyonun üzerinde kişinin göç etti. Yunanların yeni bir hayat kurmak için seçtiği ülkelerin başında Avustralya ve Kanada var.

Türkiye, Kıbrıs ve İsrail de ekonomik krizden kaçan Yunan vatandaşlarının göç ettiği ülkeler arasında. Ülkeyi terk edenlerin çoğunluğunun vasıflı kitle olması da komşuyu zora soktu.