Kuru saç ilgi isteyen bir saç tipidir. Güneşin yıpratıcı etkilerinden kuruyabilir. Yazın tuzlu su ve klorlu suya maruz kalması nedeniylede kuruma problemleriyle karşılaşılabilir. Bunun dışında kirli havaların saç kuruluğuna sebep olduğu da görülebilir.

Kuru saçlarınız içinde size tavsiye edebileceğimiz bir bitkisel bakım karışımı bulunmaktadır. Yine haftada bir defa uygulayarak saç kuruluğu sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için bir çorba kaşığı bal, bir kahve fincanı zeytinyağı. Fakat bu zeytinyağı mutlaka sızma ve organik zeytinyağı olmalıdır.

Bir tatlı kaşığı lavanta yağını da ekleyerek karıştırın ve elde ettiğiniz bu karışımı saçlarınıza uygulayın. Haftalık olarak gerçekleştirdiğiniz bu bakım kürü saçlarınızın eski haline kavuşmasını sağlayacaktır. Zeytinyağı hem besleyecek hem de nemlendirecek, lavanta saçınızın sakinleşmesini sağlayacak ve bal ihtiyacı olan onarımı sağlayacaktır. Uygulamayı yaptıktan sonra yine bir saat kadar bekletip şampuan ile yıkayıp durulamayı unutmayınız.

Kuru saçlar ile baş etmek en az yağlı saçlar ile baş etmek kadar zordur. Bu probleminizi çözüme kavuşturmak için yukarıda tavsiye ettiğimiz karışımı tercih edebilirsiniz. Bir ay sonra saçlarınızdaki değişime sizde şahit olacaksınız.