Savcı sordu, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı cevapladı...


Kulüp parasının sizin hesabınızda tutulmasının nedeni?

Kulüp hesaplarına haciz nedeniyle para yatırılamıyordu. Hukukçulara danıştıktan sonra bu şekilde temlik yönteminin uygun olacağına karar verdik.

Tribün lideri Selim Kurtalan’ı cezaevinde neden ziyaret ettiniz?
Selim Kurtalan ve tutuklu diğer kişilerle samimiyetim yok. Kendilerine olayla ilgili sorular sormak ve gerçeği öğrenmek amacıyla 2-3 dakika görüştüm.

Atatürk Stadyumu’nun yenilenmesinde yüksek miktarda maliyet çıkarılarak, yöneticilerden bazılarına menfaat sağlandığı doğru mu?

Stadyumun yenilenmesiyle ilgili Belediye verdiği finans desteği sözünü yerine getirmedi. Zaten 7 milyon civarındaki borç da halen ödenmemiştir.

Bursaspor’da yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önceki gece çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Başkan İbrahim Yazıcı, Cumhuriyet Savcısı’nın sorularını yanıtladı. Savcının,
kulüp parasının neden hesabında tutulduğunu sorduğu Yazıcı, “Kulüp hesaplarına haciz nedeniyle para yatırılamıyordu. Yönetim kurulu olarak hukukçulara danıştıktan sonra bu şekilde temlik yönteminin uygun olacağına karar verdik. Bu gelişmeden sonra ben kendi adıma ayrı bir hesap açtım. Bu hesap üzerinden kulübün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere temlik yoluyla gelen paraları bu hesapta topladım. Kesinlikle kötü niyetim yoktur. Sadece kulüp menfaatlerini düşünerek hareket ettik. Başkan olduğum ilk günlerde ihtiyaçlarda
kullanılmak üzere 500 bin TL parayı bağışladım” dedi.

‘Ortada kötü niyet yok’

Göreve geldiğinde kulübün 30 milyon lira civarında borcu olduğunu kaydeden Yazıcı, “Futbolcular paraları ödenmediği için antrenmanlara çıkmıyorlardı. Bugün itibarıyla kulübün geldiği seviye benim çalışmalarımın eseridir. Bu ipotek tesisi olayı kulübe ait değerli arsaların icra takipleriyle satılmasını önlemek amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir kötü niyet söz konusu değildir. Daha sonra da ipotek tesisinin gereği kalmadığı için Osman Nuri Biçer’in rızasıyla ipotek fekkini yaptırdık” ifadelerini kullandı.

‘Belediye sözünü tutmadı’

Güney Koreli Shin Young Rok’ın menacerine fazla ödeme yapıldığı iddiasını yanıtlayan Yazıcı, “Bunlar asılsız. Hiçbir menacere gizli anlaşma yaparak fazla ödemede bulunmadım. Atatürk Stadı’nın yenilenmesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi verdi finans desteği sözünü yerine getirmedi ve bu nedenle zor durumda kaldık. Bu işlerle ikinci başkan Haluk Özkıyıcı ilgilendi. Herhangi bir usulsüzlük olduğuna dair bizim bir tespitimiz olmadı. Zaten 7 milyon civarındaki borç da halen ödenmemiştir. Haluk Özkıyıcı’ya kulüp kasasından avans adı altında 300 bin TL verilmesi konusunda hiçbir bilgim yoktur. Benim bilgim dahilinde para verilmemiştir. Ben o paranın neden verildiğini hatırlamıyorum. Ortada bir zarar olduğunu da düşünmüyorum” diye konuştu.

Yazıcı tedavi altında

Yazıcı, kendisine sorulan “Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylardan dolayı tutuklanan tribün lideri Selim Kurtalan’ı cezaevinde neden ziyaret ettiniz” sorusuna da şu cevabı verdi: “Selim Kurtalan ve onunla birlikte tutuklu kişilerle aramda bir samimiyet yok. Kendilerine olayla ilgili sorular sormak ve gerçeği öğrenmek amacıyla gittim. 2-3 dakika görüşmem oldu. Bunun haricinde özel bir amacım olmamıştır.” Bu arada tutuklama sonrası fenalaşan Yazıcı’nın Şevket Yılmaz Hastanesi’nde tedavisi devam ediyor.