Damat adayı: Hazır. Yüzük: Seçildi. Gelinlik: Sipariş edildi. Düğün yeri: Tutuldu. En güzel gelin olma hayalleri: Devam ediyor. İşte bu hayalleri gerçekleştirmek için şimdiden çalışmaya başlamalısınız.

Hayatındaki en güzel ve en heyecanlı güne hazırlanan bir kadının isteği ne olabilir? İyi bir planlama yapar ve hazırlıklara zamanında başlarsanız, bu tahmin ettiğinizden de kolay, telaşsız ve hatta keyifli olur. Unutmamanız gereken üç altın kural var: Her şeyi tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz; fikrine güvendiğiniz arkadaş ve akrabalardan, en çok da işin uzmanlarından yardım isteyin. İkincisi; hazırlık döneminde kendinizi yıpratmayın, sadece aklınıza yatan işlere ve değişikliklere kalkışın. Üçüncüsü; ne olursa olsun her gelinin zaten gecenin yıldızı olduğunu unutmayın. Ufak tefek sapmaları, sorunları kafanıza takmayın. Esnek, pozitif, mutlu ve rahat olun. Böylece zaten en güzel gelin olma durumunu garantilemiş olursunuz.

Gelin olmaya aylar kala...

Forma girme: Hâlâ yeterli zamanınız var. Spor yapmayanlardansanız, üstelik daha hoş ve zarif görünmenizi engelleyen iki-üç kilo fazlanız olduğunu düşünüyorsanız, bunlardan kurtulmak için acilen kolları sıvayın. Daha fazlasını vermek çok gerçekçi olmaz ve sizi gereksiz yere yıpratır. Eğer spor salonuna gitmek için zamanınız yoksa, en azından düzenli yürüyüşlere başlayın. Spor, dengeli bir şekilde kilo vermenin, vücudunuzu şekillendirmenin ve ruhen daha iyi hissetmenin en kolay yoludur. Bu işi tek başıma halledemem diyorsanız evinize veya iş yerinize en yakın spor salonuna acilen üye olun. Vücut geliştirme uzmanlarına amacınızı açıklarsanız, size en uygun ve en etkili programı vereceklerdir.

Beslenme: Bu konuda hatalarınızın olduğunu düşünüyorsanız, işte size düzeltmeniz için harika bir fırsat. Yedikleriniz sadece kilo anlamına gelmiyor. Tükettiğiniz her şey cilt güzelliğinizi ve hatta ruh sağlığınızı da etkiliyor. Bu konu ile şimdiye kadar ilgilenmediyseniz bir diyetisyene danışmanın veya ilgili kitapları karıştırmanın tam vakti.

Saç ve yüz bakımı: Seçtiğiniz gelinlik için saç şeklinizde ve renginde değişiklik yapmayı düşünüyorsanız, bu modeli mutlaka aylar öncesinden denemelisiniz. O gün saçınızı yapacak kuaföre istediğiniz modeli anlatmanız, fikrini almanız ve çalışmalara birlikte başlamanız gerekiyor. En önemlisi de gelin saçınız için aylar öncesinden randevu almanız. O gün hiçbir şeyi şansa bırakmayıp makyajınızı bir uzmana yaptıracaksanız bunun da randevusunu alıp kendisi ile hayal ettiğiniz makyajı, renkleri konuşu.

Dergilerin güzellik sayfalarından beğendiğiniz makyaj örnekleri varsa ve bunların size yakışacağını düşünüyorsanız, sayfaları biriktirip bunları o gün makyajınızı yapacak kişiye gösterin, hayal ettiklerinizi örneklemek pratik bir yoldur.

Cildiniz sorunlu bir cilt ise, bir uzmana görünüp aylar öncesinde tedaviye başlayın. Düğünden hemen önceki günler, bunları düşünmek için geç olabilir.

Son bir uyarı: Kaşlar çok önemlidir ve insanın yüz ifadesini çok değiştirir. Bu konuda bir şeyler planlıyorsanız şimdi en doğru zaman. Vücut bakımına gelince, 2-3 ay kala düzenli vücut bakımına, saunaya veya hamama gidebilirsiniz. Vücut bakımının ve güzelliğinin temelini atmanın en kolay yolu, buna vakit varken başlamaktır.

Beyaz gelinliğin içinde çok koyu görünmenize gerek yok fakat hafif bir ten istiyorsanız buna da şimdiden başlamanız, sizi son dakikadaki riskli girişimlerden kurtaracaktır.

Haftalar kala...

Prova zamanı: Gelinliğiniz hazır, nasıl bir saç ve makyaj istediğinizi biliyorsunuz. O zaman büyük güne haftalar ala tümünün denemesini yapmanın tam sırası. Bu provalar öncesinde cilt ve saç bakımı yaptırmanız da size bir artı puan kazandıracaktır. Mümkünse saç ve makyaj provanızı ayrı günlerde yaptırın; böylece seçtiğiniz şekil, aksesuar, renk ve tarzların bir arada iyi durup durmadığını da test etmiş olursunuz. Bu provalarda fikir vermesi için bir arkadaşınızdan size eşlik etmesini isteyebilirsiniz. Hatta fotoğraflarınızı çekmesini isteyebilirsiniz, böylece resimde nasıl çıktığınızı da görmüş olabilirsiniz.

Güzellik adına: Bir insanın güzelliğini belirleyen en önemli iki unsur bakışlar ve gülümsemedir. Düğüne haftalar kala bu konuda yapabileceğiniz iki kolay şey var: Gözlük kullanıyorsanız sırf o gün için bile olsa lens almanız. İkincisi de dişlerinizi temizletmeniz.

Bakım adına: El ve ayak bakımı, manikür ve pedikür, kapsamlı cilt ve saç bakımı yaptırmak için en güzel fırsat.

Stresi azaltmak için: Büyük gün yaklaştıkça mutluluk ve heyecanınızın artmasıyla birlikte stres ve telaşınız da nüksetmeye başladıysa, bu konuda da yapabilecekleriniz var. Gündeminize sizi rahatlatan faaliyetleri katın: Yüzme, yoga ve düzenli uyku hazırlıklarınız arasında yer alsın. Her gün birkaç fincan çay içmeniz hem metabolizmanızı hızlandırır hem de kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Son bir şey daha; tek gündeminiz düğün olmasın, bu sizi gereksiz yere gerebilir. Merak etmeyin, ne olursa olsun o gün sizin en güzel gününüz, siz ise en güzel gelin olacaksınız.

Günler kala...

Yüz güzelliğiniz için: Düğüne günler kala her zamankinden hafif makyaj yapmaya özen gösterin, bırakın cildiniz biraz dinlensin.

Vücut güzelliğiniz için: En sevdiğiniz bakımı uygulayın ve masaj yaptırın. En önemlisi istenmeyen tüylerden kurtulun.

Rahat olmanız için: Düğün günü için aldığınız saç, makyaj, manikür ve pedikür randevularınızı kontrol edin, bunları mantıklı bir sıralamaya göre düzenleyin. Bunca hazırlık arasında tahmin ettiğinizden daha fazla kilo vermiş olabilirsiniz, gelinlikte son rötuşları yapmak için son fırsat.

Aklınızda bulunsun, o gün yedek ve rahat bir ayakkabı, makyaj malzemesi, ıslak mendil ve birkaç tokayı küçük bir çantada hazırlayıp bunları sizin kadar telaşlı olmayacak bir yakınınıza emanet edin.

Saatler kala...

· Güne erken başlayın. Böylece gereksiz telaş ya da düğüne nefes nefese yetişme derdinden kurtulmuş olursunuz. Kısa bir duş alın.
· Bakım kremlerinizi sürün ve hemen manikür pedikür yaptırmaya gidin. Üzerinize rahat kıyafetler giyin. Düğmeli bir gömlek ve rahat bir etek veya pantolonu tercih edin, böylece giyinip soyunurken sorun yaşamazsınız.
· Önce saç, ardından makyajınızı yaptırın. Gelinliğinizi de giydikten sonra son rötuşlara izin verip aynaya bakıp kocaman gülümseyin.

Düğünde...

Başka her şeyi unutun. Bu güzel günün sizin ve konuklarınız için unutulmaz olması için yapmanız gereken tek şey bunun tadını çıkarmanız, çok eğlenmeniz, hep gülümsemeniz ve meydana gelebilecek ufak tefek sorunları görmezden gelmeniz. Günün yıldızı tabii ki sizsiniz.

Kaynak: Bride’s