Hermes, Prada, Louis Vuitton, Dior ve Marni kadınları, nasıl kadınlar? Her markanın kendi profili var mı? Evet, seçtiğiniz marka moda anlayışınızı ve kişiliğinizi yansıtıyor.

Hermes ve Prada’nın İstanbul’da mağaza açmasıyla lüks tüketim hareketlendi. Marka tutkunları yeni koleksiyonları gardıroplarına transfer etmek için mağazalar arasında mekik dokuyor.

Bu vesileyle marka giyinenlere zoom yaptık; işte Hermes, Prada, Louis Vuitton, Dior ve Marni kadınları.

Hermes’çiler

Sofistike

Kıyafet konusunda çok seçici davranırlar. Onlar için kalite ve detay en önemli unsurlardır. Couture parçaları, çabasız şıklığı tercih ederler. Klasik tarzı sevseler de, trendi parçaları zekice kullanıp sofistike görünürler. Kıyafetlerini göz alıcı aksesuvarlar tamamlar: Şık deri eldivenler, ince siyah kemerler, zarif saatler, kalın bileklikler, küçük pırlanta küpeler, taşlı yüzükler, gösterişli büyük kolyeler, stilettolar, topuklu Oxford ayakkabılar, dizüstü çizmeler, bootie’ler…

Hermes çantalar özellikle de Birkin modeli olanlar için vazgeçilmezdir. Hermes’in klas görüntüsünü hep üzerlerinde taşırlar. Şık davetlerde seksi şifon elbise, kalem etek, küçük siyah elbise giymeyi tercih ederler. Bunları hanım hanımcık yünlü ceket ya da smokin ceketle, yüksek ökçeli ayakkabıyla kombinlerler. Kışın klasik siyah pantolon üzerine ipek bluz, beyaz gömlek giyerler. Üzerine de kemerli, devetüyü palto… Kaşmir hırka günlük giyim tercihleri arasındadır; ince kemerle tamamlayıp çok trendi görünürler.

Kırmızı, siyah, lacivert, kahverengi, gri en sevdikleri renklerdir. Klasik jean, kaşmir kazak, blazer ceket ve babetle spor şıklığı yakalarlar.

Prada’cılar

Klasik ve Trendi

Prada’cıların yaş ortalaması Hermes’çilerden küçüktür. Daha genç ve daha trendi olmakla birlikte, onlar da kaliteye çok önem verirler. Hermes Birkin çantaları da vardır, ama gardıroplarındaki Prada çanta koleksiyonuna her sezon yeni modeller eklenir. Çünkü klasik tasarımlar yerine sezonluk trendlerin peşinden giderler. Her zaman şık ve feminen görünmek onlar için önemlidir, bu konuda asla taviz vermezler.

Prada’cılar genellikle sezonluk gardırop oluştururlar ama bunu yaparken abartmazlar. Onların tarzını klasik ve şık kesimler, romantik formlar oluşturur. Dantel, fiyonk ve işlemelerle kıyafetlerine büyü katmayı severler. Her zaman klasik renkler olan siyah ve beyazı tercih ederler. Kırmızıyı ise aksesuvarlarda, kıyafetlerine renk katmak için kullanırlar. İddialı ve romantik aksesuvarlar favorileridir.

Louis Vuitton’cular

Markasına Bağımlı

Fransız markası Louis Vuitton, köklü geçmişiyle geniş bir müşteri kitlesine sahip. Markanın ünlü logosu sizin yerinize konuşur: "Ben Louis Vuitton’cuyum. Param var ve lüks ürünler kullanmayı seviyorum.’’ Louis Vuitton’cular markalarını başka tasarımlarla kombinlemekten korkarlar. Hatta kimi zaman baştan aşağıya Louis Vuitton giyerler. Ayakkabı, bilgisayar çantası ve valizleri de yine Louis Vuitton’dur.

Moda tutkunları kendilerini markanın tasarımcısı Marc Jacobs’ın ellerine bırakıp, emin adımlarla ilerlerler. Louis Vuitton çantalar onlar için vazgeçilmezdir; her yeni sezonda yeni modellerle birlikte koleksiyonları zenginleşir.

Dior’cular

Gösterişli

En cesur, en gösterişli tasarımları rahatlıkla giyebilen Christian Dior’cular dikkat çekmekten korkmazlar. Modayı takip etmeyi ve trendlere göre stillerini oluşturmayı çok iyi becerirler. Modaya karşı aşırı ilgileri vardır, alışverişi çok severler. Renk ve model takıntıları yoktur. Renkleri karıştırma, farklı desenleri ve kumaşları birbiriyle tamamlama konusunda korkusuzca denemeler yaparlar. Parıltı her zaman onların hayatındadır.

Marni’ciler

Özgün

İtalyan markası Marni, herhalde en cool müşteri profiline sahip. Marni ve takipçileri trendleri hiç umursamıyor. Marni kadınları, herkesin moda diye takılıp kaldığı çizgilerin dışına çıkıp daha yenilikçi ve seçici davranırlar. Dikkat çekici formlar, çizgiler onların tarzını oluşturur.

Aksesuvarlarıyla iddialarını ortaya koyarlar. Riskli ve iddialı tasarımlarla fark yaratmaktan korkmazlar. Hiçbir zaman estetik görüntülerinden taviz vermez, her zaman şık ve farklı olmayı başarabilirler.