Malzemeler


500 gr havuç3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı margarin1 adet yumurta1 yemek kaşığı kıyılmış dere otu1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz1 çay kaşığı kimyonTuz- karabiber


Kızartmak için:1 su bardağı sıvı yağ1 kahve fincanı unÜstü için:1 bardak yoğurt2 diş sarmısak
Hazırlanışı


1


Havuçları yıkadıktan sonra çelik tencerede az suyla ateşe koyun


Yumuşayınca süzgece boşaltın


Kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirin


2


Küçük bir tencerede yağı eritip unu katın


Kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavurun


Ateşten indirin ve soğumaya yakın havuç püresi, maydanoz


dereotu


kimyon


karabiber, tuz ve 1 yumurta katıp yoğurarak bir hamur yapın


3


Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın


Un serpilmiş yerde, uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirin


Kızgın yağa atarak kızartın ve kevgirle çıkartıp kağıt peçete üzerine koyun


4


Servis tabağına yerleştirin ve sarmısaklı yoğurla servis yapın