Malzemeler
500 gr havuç3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı margarin1 adet yumurta1 yemek kaşığı kıyılmış dere otu1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz1 çay kaşığı kimyonTuz- karabiber
Kızartmak için:1 su bardağı sıvı yağ1 kahve fincanı unÜstü için:1 bardak yoğurt2 diş sarmısak
Hazırlanışı
1
Havuçları yıkadıktan sonra çelik tencerede az suyla ateşe koyun
Yumuşayınca süzgece boşaltın
Kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirin
2
Küçük bir tencerede yağı eritip unu katın
Kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavurun
Ateşten indirin ve soğumaya yakın havuç püresi, maydanoz
dereotu
kimyon
karabiber, tuz ve 1 yumurta katıp yoğurarak bir hamur yapın
3
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın
Un serpilmiş yerde, uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirin
Kızgın yağa atarak kızartın ve kevgirle çıkartıp kağıt peçete üzerine koyun
4
Servis tabağına yerleştirin ve sarmısaklı yoğurla servis yapın