Yaz gecelerinin büyüsü muhteşemdir. Güneşin teninize verdiği sağlıklı rengin avantajlarını bol bol kullanabileceğiniz bir yaz gecesi için hoş bir makyaj önerimiz var:

"Bir yaz gecesi makyajı"nı uygulayarak peşinden masal gibi bir gece geçirmenizi diliyoruz!

Her makyaj uygulamasında olduğu gibi önce teninizin temiz, nemlenmiş ve bakımlı olduğundan emin olun.

İyi bir makyajın sırrı teninizin bakımlı ve sağlıklı olmasında saklıdır.

Yüzünüze homojen bir renk sağlamak için önce ince bir kat "şampanya beji" fondöteni süngerle uygulayın. Fondöteni yüzünüzün renk farklılıklarının olduğu bölgelerine doğru bir biçimde yaymaya itina gösterin.

Teninizdeki küçük tefek cilt tonu farklılıklarını ortadan kaldırmak ve göz altı gölgelerini yok etmek için açık renk bir kapatıcıyı kapatıcı fırçasıyla sürüp bir süngerle kenarları yumuşatın.

Bir pudra fırçası yardımıyla "şampanya" rengine yakın bir pudrayı yüzünüze uygulayın. Bu işlem, bu adımdan önce sürdüğünüz fondöten ve kapatıcının sabitlenmesine yardımcı olur.

Yumuşak, mat bir allığı allık fırçasıyla elmacık kemiklerinizin üzerine doğru belli belirsiz bir biçimde uygulayın. Aynı hafiflikle allığı şakak ve burun etrafına da sürün. Allığın fazlasını bir sünger yardımıyla silin.

Geniş ve yumuşak bir gölge fırçası yardımıyla yumuşak pembe tonlarında bir gölgeyi (farı) kaşlarınızın altına ve üst göz kapağınıza sürün.

Göz çukurlarının belirginleştirilmesi için kullanılan bir fırçayla yumuşak, mat ve fındık renginde bir gölgeyle doğal göz çukurunuzu çizin. Göz kalemi olarak yine kahve tonunu seçerek gözün hem üst hem alt tarafına kalem çekin.

Nemli bir eyeliner fırçasıyla gözünüzün üst kapağını koyu renk eyelinerla ince bir çizgi durumunda dikkatlice çizin. Kaşlarınızı yukarı doğru tarayın ve gerekiyorsa biçim verin. Kirpiklerinize iki kat koyu kahverengi rimel uygulayın.

Temayı tamamlamak için kayısı renkli dayanıklı bir dudak kalemiyle dudaklarınızın biçimini belirleyin. Bir ruj fırçasıyla "terra cotta" rengi rujunuzu sürün. Bunun üzerine canlı renkli ve parıltılı bir parlatıcı uygulayın.