TAVUKTAN PORSİYON ÇIKARMA

Fırında kızarmış tavuk, kümes hayvanları yemek salonlarında servis masası üzerinde bir tahta üzerinde veya uygun bir tabak içinde kesilir. Bu parçalar mutfaktan baş ve boyunları çıkarılmış ayakları kesilmiş olarak gelir, dört kişilik bir tavuktan porsiyonlar şöyle olur.
Butlar birer porsiyon, kanatlar ve kendi taraflarındaki beyaz etleri ile beraber birer porsiyon.

Beş kişilik bir tavukta kanat sadece beyaz etin bir kısmıyla beraber servis edilir. Göğüs kemiğinin iki tarafında kalan diğer beyaz etler beşinci porsiyon olur.
Tavuk büyükse, göğüs etinden iki porsiyon çıkarılabilir veya butların alt üst bölümleri ayrılmak üzere her birinden ikişer porsiyon çıkarılabilir.
Bacağın alt bölümü küçük olduğundan beraberinde birazda göğüs eti verilir.
Böylece birinci biçim altı ikinci biçimden yedi porsiyon elde edilir.