25 Temmuz 1942



NAZLI YAR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Bayanların spor müsabakalarında yer almaları ancak Cumhuriyet döneminde gerçekleşmişti. Bu konuda Galatasaray da öncülük eden kulüplerden biri olmuştu. Bayan sporcular özellikle su sporlarında çok erken tarihlerden itibaren Galatasaray formasıyla yarışmışlardı.
Kürek sporu da tüm zorluklarına rağmen Galatasaraylı bayanların boy gösterdiği branşlardan birisiydi. Daha 20’li yıllarda gayın sinli armayı taşıyan formalarıyla Galatasaraylı bayan kürekçiler denizlerde kürek çekmeye başlamışlardı.
40’lı yıllarda ise kazanılmış olan deneyimin sayesinde Galatasaraylı bayan kürekçiler denizlerde adeta rakipsiz bir konumdaydılar. Girdikleri her şampiyonada derece yapmışlar, birincilikler kazanmışlardı.
Tıpkı, 1942 yılında Türkiye şampiyonu olan ve daha sonraki yıllarda benzer başarıları kazanmaya devam edecek olan Nazlı Yar gibi.
Fotoğrafta 1942 yılının Temmuz ayında Tekirdağ’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda birinci olan Nazlı Yar, Ali Sami Yen’in eşi Fahriye Yen'in elinden birincilik kupasını alırken görülüyor.