06 Temmuz 1984



DERWALL GELİYOR

İviç’in hiç beklenmedik bir biçimde İtalya’dan teklif aldığını açıklayıp Türkiye’ye dönmeyeceğini söylemesi tüm Galatasaraylılarda şok etkisi yaratmıştı. Sezon başlamak üzereyken herkeste şimdi ne olacak sorusunun cevabını bulabilmenin telaşı vardı.
Başkan Ali Uras da o zamanki yönetim kurulu üyeleri olan Faruk Süren ve Alp Yalman’a iyi bir teknik adam bulmalarını söyleyecekti. O koşullarda ve sezon başlamak üzereyken bu hiç de kolay bir iş değildir. Ancak talih bir yerde o günün koşullarında Galatasaray’dan yanadır. Hatta Türk futbolundan da.
İspanya’ya sürpriz bir şekilde elenen Batı Almanya’nın teknik direktörü Jupp Derwall’e Galatasaray biraz da ümitsiz hatta çekinerek teklif götürür. Bu konuda ilk girişimi Almanya’dakigazeteci Atilla Karsan yapar. İlk izlenimler olumlu olunca Süren ve Yalman da Derwall ile görüşme üzere Avusturya’ya giderler. Fotoğrafta da görüldüğü üzere başbaşa yenilen tarihi yemeğin ardından Derwall, Galatasaray’ın teklifini kabul ettiğini ve detayları görüşmek üzere İstanbul’a geleceğini söyler. Tarihler 6 Temmuz 1984’tür. Bir dönüm noktasıdır bu tarih Galatasaray ve Türk futbolu için. Kolay ulaşılamayan ama zaferlerle dolu bir yolun da başlangıcı.