Karşıyaka Çarşı Grubu Açıklaması

Sezon başı beklentilerimizin gerisinde bir pozisyonda olmamız hepimizi üzüyor.Maçlara giderken “tamam iyi başlamadık ama bugün patlayacak ve şampiyonluk yarışına katılacağız” diye düşünüyor,ama galibiyet alamadıkça geriliyoruz.

Oyuncularımızın kalitesi bizleri heyecanlandırıyor ama alınan sonuçlar bazılarımızı tedirgin ediyor olabilir.Ancak biz KARŞIYAKA taraftarıyız; yılmak,hele hele takımın bize en çok ihtiyacı olduğu bu günlerde oyuncularımızın moralini bozmak bize hiç yakışmıyor.

Sezon başlamadan KSKÇARŞI olarak bazı çekincelerimizi dile getirmiş,ancak maçların başlamasıyla eleştiri yerine desteğimizi de göstermiştik.

Takımın iyi bir hazırlık dönemi geçirmediğini,oyuncularımızın maçlarda gerçek performanslarını gösterebilecek antrenmanları alamadan sezona başladıklarını biliyoruz.

Yeni hocanın katkı koyabileceği süreç daha yeni başlıyor.

Tabii ki bizde tedirginiz.

Ancak bu, zaten kötü bir başlangıç yaptıklarının farkında olan oyuncularımıza protesto adı altında sanki her şey bitmiş gibi davranmayı gerektirmiyor.Bazen alkış ,hatta sessizlik her türlü tepkiden bile daha etkilidir.

KSKÇARŞI bunu geçmişte çok güzel gösterdi.Selçuk YAŞAR’a hitaben yaptırdığımız pankart; “ÇI-KA-CA-ĞIZ” pankartını tesislere götürüşümüz bunlara en iyi örnektir.Küfürsüz,kavgasız tepkiler, kaçtı denilen playoff’u getirmişti.

Bu sezon da bizim inancımızı oyuncularımıza ve yönetimimize hissettirecek icraatları yapmak boynumuzun borcu,ama bu kesinlikle şuursuzca olmayacak.

Bu hafta mersin maçı öncesi cuma günü ,KSKÇARŞI idman ziyareti yaptı ve bu ziyaret siteden yayınlanmadı çünkü bu sıralamadaki yerimize tepki ziyaretiydi.Ve Karşıyaka taraftarı ile oyuncuları arasında kalması gereken özel bir ziyaretti.Tepkisiz olmadığımızı “İnancımız Güven,Kaygılarımız Korku Verir” pankartı ile dile getirdik.




Yerinde ve doğru tepkiyi KARŞIYAKA TARAFTARI her zaman verir.

Ama unutmayın bu takım bizim.

Şimdi ,dün maçtan sonra yaşananları bir de KSKÇARŞI gözüyle değerlendirmek istiyoruz:

Maç beklemediğimiz şekilde berabere bitti, yine gol atamadık.

Biz de tepkiliydik, ama daha oynanacak maçlar var ve oynayacak oyuncular bunlarsa eğer tepkimizi onları kamçılayacak şekilde vermek gerektiğini düşünürken,kapalı tribünden 3.sınıf taraftar ağzı ile “ruhsuz i.neler” şeklinde ,bize göre art niyetli ve amacı tamamen farklı bir tezahürat bağırıldı.

KSKÇARŞI’nın sessiz protestosu anlamını yitirince ,takımı çağırarak oyuncuların kendilerine gelmeleri gerektiğini hatırlatmak istemesi bazı art niyetlilerce (ki çoğu alkolün etkisiyle) KSKÇARŞI’yı itham edici ifadelere vardırıldı.

Bu ithamları kabul edemeyiz,etmiyoruz.Tepkimiz aşırı kaçmış olabilir ama bu şekilde ithamlara da hiçbir zaman sessiz kalmayacağız.


Bu hafta Kartal deplasmanında yine biz olacağız ve bu takımı süper lige taşıyabilmek için destekse destek,tepkiyse tepki,KSKÇARŞI olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.

Karşıyaka Çarşı Grubu