2008 yılının sonunda başlayan cep telefonunda numara taşıma döneminin ikinci yılına yaklaşılırken 20 milyonu aşkın cep telefonu abonesi operatörler arasında geçiş yaptı. Türkiye cep pazarının üç operatörü içinde en fazla abone transferine imza atan şirket Vodafone Türkiye olurken en fazla kayıp yaşayan operatör piyasanın lideri Turkcell oldu. Net kazanç hanesini bakıldığında da buna paralel bir sonuç yaşandı.

Gelenler gidenler...

Özellikle son bir yılda yeniden yapılanma altyapı ile pazarlama-reklam tarafına ciddi yatırım yapan Vodafone Türkiye 7 milyon 730 bin aboneyi kendisine çekti. Bunda şirketin düşük fiyatlı tarifelerin de etkisi var. Vodafone’un bu dönemde kaybettiği abone sayısı ise 6 milyona yaklaştı. Şirket böylece toplamda 1.7 milyon üzerinde kişiyi şirketin aboneleri arasına kattı.
Turkcell ise giden abone sayısında 9 milyon 260 binleri gördü. Gelen abone sayısında 6 milyon 580 bini yakalayan şirket son 22 ayda 2.5 milyonun üzerinde abone kaybı yaşadı.
Cep pazarının üçüncü operatörü Avea ise net abone kazancında 1 milyonu ulaştı. Son aylarda yaptığı atakla bin anda 200 bine yakın aboneyi kendisine çeken şirket faturalı abone konusunda etkili adım atmaya oynuyor.