Yavuz Seçkin Röportajı

Antu.com`un bu seferki konuğu şov dünyasının sevilen ismi Yavuz Seçkin oldu. Fenerbahçeliliğini her zaman ön plana çıkaran Yavuz Seçkin ile yaptığımız keyifli söyleşiyi okuyabilir ve Beşiktaş - Fenerbahçe maçı öncesi Antu Radyo`da dinleyebilirsiniz. Kendisine bizlere ayırdığı vakit ve güzel sohbet için teşekkür ediyoruz.

Antu.com: Sizi iyi bir Fenerbahçeli olarak tanıyoruz. Nasıl Fenerbahçeli oldunuz ilk gittiğiniz maçı hatırlıyor musunuz?



Yavuz Seçkin: Amcam götürmüştü. Vallahi Dolmabahçe Stadı`nı hatırlıyorum. Hatta resimlerimiz filan da var. Ailecek aslında Fenerbahçeliyiz. Benim çocuklarım da Fenerbahçeli, etrafımız hep Fenerbahçeli.






Antu.com: Peki maçlara gidiyor musunuz?




Yavuz Seçkin: Bu sezon çok fazla takip edemiyorum. Benim genelde haftasonları oyunlarım oluyor. Stand-up gösterilerim var. Genelde televizyondan takip ediyorum. Gitmeyi çok istiyorum hatta geçen seneki kombine kartımı bana hediye ettiler. Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği, bir sanatçı olarak, Fenerbahçeliliğimden dolayı, Fenerbahçe`yi iyi temsil ettiğimden dolayı hediye kombine kart gönderdi. Bu sene alamadık. (gülüşmeler) Bu sene düzgün gitmeyen bir şey mi var acaba diye merak ediyorum? Bu sene Fenerbahçe karaborsa ya, ondan belki de...



Antu.com: Radyoculuğa başlayalı ne kadar oldu?



Yavuz Seçkin: 10 sene oldu. Çok eskiye dayanır benim taklitçiliğim. Yarışma programlarına katılmıştım. "İner misin çıkar mısın?" vardı bir dönem rahmetli Boran Kaya`nın sunduğu. Tamamen başka bir işle uğraşırken bu sektöre bir yarışma programıyla dahil oldum. İlk yaptığım tipleme ****** Uluç`tu herhalde. Ben esnaftım, hediyelik eşya satıyordum Levent, Gültepe arasında bir yerde. Müşterilere sempatik bir tarzda, tiplemelerle filan hitap ediyordum bazan. Eğlenceli satışlarımız oluyordu. Bir şey satarken ****** Uluç gibi "Çok güzel al bunu mutlaka" filan diye böyle küçük espriler yapıyordum. Tesadüfen bir yarışmaya girdim. Herşey böyle başladı...







Antu.com: Taklitlere, tiplemelere dayalı bir programınız var. Nasıl tepkiler alıyorsunuz, programınız sizce nasıl bir program?



Yavuz Seçkin: Uğur benim çok iyi arkadaşım, Uğur Boral... Her maç öncesi "bütün dualar sizinle" diye telefon açarım ona, şans dilerim. Performansı kesinlikle benimle alakalı (gülüşmeler). Benim yaptığım tiplemelerle alakalı böyle bir motivasyonum oluyor. Örnek olarak, Hikmet Karaman hocanın bir dönem Ankaraspor`un başındaydı şimdi bırakmış, futbolcularına maç öncesinde bizim anlattığımız maç yayınlarını dinleterek motivasyon verdiği gerçeği var yani... Bizim programımız rahatlatan bir program. Gerginliği alan, akşam saatinde 18:00-20:00 saatleri arasında Süper FM`de yayınlanıyor. Ben insanların evlerine, yolda o trafiğin keşmekeşinde daha relax gitmesi için elimden geleni yapıyorum. İyi niyetli tamamen çünkü riskli bir program. Tiplemeler var, ayarı kaçırmamak çok önemli. Elliye yakın tipleme yapıyoruz.








Antu.com: Taklidini yaparken zorlandığınız isimler varmı?



Yavuz Seçkin: Valla biz artık o konuyu aştık. Ekip olarak biz istediğimiz sanatçıyı bir kaç gün içerisinde mimiklerini çıkartıp, ses tonunu analiz edip çok rahat yapabiliyoruz. Bu Allah vergisi bir yetenek.



Antu.com: Peki kötü anlamda hiç tepki aldınız mı? “Benim niye taklidimi yapıyorsun” diye…



Yavuz Seçkin: Yok almadım. Hatta programıma konuk olanlar ****** Uluç, Nihat Doğan ne bileyim Mehmet Ali Birand, hepsi benden çok övgü dolu bahsederler. Aslında ben her akşam yayın yaparken bir anlamda reklam da yapıyorum. Mustafa Topaloğlu`nu her gün gündemde tutuyoruz. Benim sayemde bir çok ünlünün sesi hala güncelliğini koruyor. Hergün var programda çünkü...






Antu.com: Radyo programınızda sporu bu kadar ön plana çıkarmak doğru mu sizce?




Yavuz Seçkin: Ben radyo yayınınında genelde fanatik bir program yapmıyorum. Yayınımda partnerim İsmail Galatasaraylı. Metin yazarımız Volkan Beşiktaşlı. Biz sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Sporun bir eğlence olduğu bilincini yerleştirmeye çalışıyoruz. Sportif olayları çok kullanıyoruz. İlker Yasin taklidi mesela. İlker Abi bayılıyor tiplememize. Spor, magazin ağırlıklı, siyaset asla yok. Biz sevdiğimiz insanların taklidini yapmayı tercih ediyoruz aslında. Taklit konusunda 3-5 tane benim hakikatten çok sevdiğim, Fatih Terim hocamız olsun, Aziz Yıldırım başkanımız olsun, ******* Uluç olsun, Metin Akpınar olsun ve Adnan Polat`ımız vardı ama o öbür radyoda kaldı. Mesela 3 başkanın sesi olsa çok güzel şeyler yapılabilir yani... Zaten bizim sorumluluklarımız var topluma karşı, dinleyene karşı, biz yönlendiriyoruz biraz da... Yani sanatçılar yönlendiriyor.





Antu.com: Sizin programın en çok tutulan bölümlerinden biri İlker Yasin taklidiyle maç anlattığnız bölümler. Peki İlker Yasin’in maç anlatımını doyurucu buluyor musunuz?




Yavuz Seçkin: O cok güzel doyuruyor ve eğlendiriyor beni. Yorumlarına bayılıyorum.



Antu.com: Bizim taraftarlarımız onun maç anlatmasını pek istemiyorlar. Mesela son yorumladığı Sevilla maçında 3 kere Tuncay dedi. Tuncay’I çok mu özlemiş acaba?



Yavuz Seçkin: Olabilir. Bilinçaltında demek ki bir yavru Tuncay var, çıkmaya çalışıyor (gülüşmeler) Şaka bir yana İlker abiyle, Selçuk Yula yan yana geldiğinde bizim için çok uğurlu oluyor. Gençliğimden beri bir Selçuk hayranıyım zaten. Çok görüştüğümüz ve samimi olduğumuz da bir ağabeyim şu anda. Hayranıyım yani, keşke şu dönem Fenerbahçe`de oynayabilse.








Antu.com: Sadece radyoda değil, televizyonda da Fenerbahçeliliğinizi sergiliyorsunuz? Ne kadar oldu Avrupa Yakası başlayalı?




Yavuz Seçkin: Dizi film 2003 yılında başladı. Bu sene 4. yılı. 140 bölüm filan oldu. Kesinlikle Fenerbahçe forması giyiyorum, en son 2 bölüm evvel çok güzel bir 1907 montu giydim.




Antu.com: Çoğu sanatçı taraftarı olduğu takımı açıklamak istemez ama siz hiç çekinmeden açıkladınız. Bunun size bir zararı ya da yararı oldu mu?



Yavuz Seçkin: Ben çıkartıyorum Fenerbahçeli olduğum biliniyor ama fanatiklik yapmıyorum. Fanatiklik yapanlar var. Ben bir gösteri sanatçısıyım. Stand-up yapıyorum. Fanatizm olursa olmaz. Benim oyunuma gelen kitle arasında her takımdan insanlar var. Bu çok önemli, biz bu işten ekmek yiyoruz, fanatizm bizi bozar ama Fenerbahçe de söylenmeyecek, taraftarı olmayacak bir takım değil ki (gülüşmeler)




Antu.com: Radyo ve Televizyonun yanı sıra bir de sahne gösteriniz var. O nasıl gidiyor?



Yavuz Seçkin: Süper FM`le birlikte Ankara`da geçtiğimiz Cumartesi bir gösteri yaptık. Süper FM`i de medya sponsoru aldık. Ortak işbirliği içerisinde çok güzel gidiyor. O işte spor ağırlıklı şeyler yapmıyoruz. Ben bir tipleme üzerine yoğunlaşmam asla. Benim oyunumda izleyenler hangi tiplemeyi isterlerse yoğunlukla onun üzerine gidebilirim. O an izleyicinin beğendiği bir tip vardır onu benden izlemek ister, bu hiç bir stand-up`çının yapamadığı bir şeydir. Mesela sen diyosun ki "ben bu tipi seviyorum" oyunun sonunda böyle bir bölüm var. "Abi şu tiple, şu tipi konuşturur musun?" diyor. Ben onu yapıyorum çok eğleniyor.



Şablon var ama son 10 dakikada interaktif yani izleyici hani belki bir şey hayal ederek gelmiştir, ben o boynun bükük gitmesin diye böyle şeyler de yapıyorum.






Antu.com: Peki radyo, tv, sahne arasında en çok hangisini seviyorsunuz?




Yavuz Seçkin: Şu an radyo. Her zaman da radyoydu zaten ama ben televizyona da bir şov programı, radyoda yaptığım formatta bir şov programı yakında yapacağım. Şu an çekimler yapıyoruz yakında belki izlersiniz bir kaç örnek. Çok da güzel oluyor.



Antu.com: Radyocular ne kadar ünlü olurlarsa olsunlar, simaları halk tarafından bilinmez. Siz de bunu yaşadınız mı? Simanız tanınmadan kaç sene sadece sesinizle ünlü oldunuz?



Yavuz Seçkin: 5 sene kaldım böyle. Avrupa Yakası başladı işte ondan sonra tanınmaya başladım. Hala Yavuz`un Minibüsü`ndeki adam olduğumu bilmeyenler var.




Antu.com: “Yavuz’un Minibüsü” ismi nereden aklınıza geldi?



Yavuz Seçkin: İsim düşünüyorduk programa . Sonra dedik ki, "bu bir çok ünlü karakteri ne yapsak acaba? Nerede toplasak?". Benim de aklıma minibüs geldi. Çünkü akşam trafik saatinde program yapıyorduk. Minibüse de bi sürü tiplemeleri doldurup öyle akıyorduk...






Antu.com: Radyo programınızda hangi Fenerbahçelilerin taklitlerini yaptınız?




Yavuz Seçkin: Bir Fenerbahçeli olduğum için tabi ki, Fenerbahçeliliğim ile gurur duyduğum için Ali Şen tiplememi çok seviyorum. Ali Şen başkanımla hala konuşuruz. (Ali Şen taklidi yapıyor ses kayıtlarını indirerek dinleyebilirsiniz)



Antu.com: Bu durum sadece Ali Şen’le kalmadı şu anda da çok sevilen Aziz Yıldırım taklitleri yapıyorsunuz. Nasıl tepkiler alıyorsunuz bu konuda?



Yavuz Seçkin: Biz Aziz Yıldırım taklidini yapmaya başladığımızdan bu vakte kadar gelen maillerin, gelen tebriklerin her camiadan, her takım taraftarından bize mailler, mesajlar gönderiyor "biz artık Aziz Yıldırım`ı çok çok seviyoruz" diye. Ben bir Fenerbahçeli olarak, ki sevilesi bir başkan, gurur duyulası bir başkan, hakikatten çok büyük işler yapıyor Fenerbahçe için. Önümüzdeki 2-3 sene içerisinde Şampiyonlar Ligi`nde ilk üçe girebilecek bir Fenerbahçe yaratacağı kesin. Bu sene olmasa da, bakın Ahmet Çakar gibi konuşayım (Ahmet Çakar taklidi yapıyor ses kayıtlarını indirerek dinleyebilirsiniz).



Ben Aziz Yıldırım`la bir kaç defa maç öncesinde karşılaştım, öyle bir yanağımı okşadı "Bak benim taklidimi yapıyorsun, senden telif hakkı istiyorum para ver, kulübe para lazım" dedi. Ben de "Başkanım biz sizin emrinizdeyiz, Fenerbahçeli olarak ne zaman bir iş düşerse, para da veririz, çalışırız da" dedim. Böyle bir diyaloğumuz olmuştu, ondan sonra bir daha çok fazla karşılaşmadık.



O zaten müthiş. Yani maça gittiğim zaman yaklaşık bin kişiyle fotoğraf çektiriyorum. Her gören de şey diyor, "Aziz Yıldırım müthiş" Aziz yıldırım zaten müthiş bir başkan, ben de gurur duyuyorum. Herkesin Aziz Yıldırım`ı sevmesi, O`nu doğru ifade etmeye çalışıyoruz. Başkanın bizi sevdiğini düşünüyorum. İyi ki böyle bir başkanımız var. Geçenlerde bir şey okudum "Bir oyla 100 yıl kazandı Fenerbahçe" diye. Hakikatten 100 yıllık bir başarı Aziz Yıldırım sayesinde. Aziz Yıldırım örnek aldığımız, saygı duyduğumuz bir insan. İnşallah daha bir 10 yıl daha Fenerbahçe`nin başında kalır.






Antu.com: Fenerbahçe’nin Aziz Yıldırım ile birlikte geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?




Yavuz Seçkin: Fenerbahçe`de tabi ki Aziz Yıldırım`ın arkasına aldığı çok büyük bir taraftar kitlesi var. Yani güvenoyu var. Çok sevilen bir başkan. Dolayısıyla çok büyük işler yaptı. Stat olsun, diğer tesisler olsun, futbol takımı olsun, amatör branşlar olsun. Biliyorsunuz Fenerbahçe 100. yılımızda sanırım 9 branşta değil mi? Kupa kazandı. Guiness Rekorlar Kitabına girdi. Aziz Başkan çok büyük işler yaptı. Helal olsun demek lazım. Dünyanın sayılı kulüplerinden birisi haline geldi Fenerbahçe şu
anda.






Antu.com: Başkanımızın en son projesi olan “1 milyon Kulüp Üyesi” projesini nasıl değerlendiriyorsunuz. Bu projeyle kulübe 500 milyon YTL gelir hedefleniyor…




Yavuz Seçkin: 500 milyon YTL öyle mi? Vallahi öyle bir para... İnşallah olur yani. Öyle bir para zaten kazanırsa Fenerbahçe, zaten şu anda ses getiren bir takım. Yapacağı transferlerle de alamayacağı futbolcu olmaz, zaten şu anda da yok da... O zaman daha büyük bir güç olacak. İnşallah olur...



Antu.com: Biraz da lige dönelim. Sizce bu sene şampiyon olur muyuz?



Yavuz Seçkin: Bence Fenerbahçe şu anda tamamen Şampiyonlar Ligi`ne konsantre oldu. Chelsea maçı çok önemli. Fenerbahçe, Türkiye Süper Ligi`nin üzerinde bir takım. Şu anki kadrosuyla Brezilya Milli Takımı gibi. Şampiyon olacağını düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş ve Galatasaray çok iyi futbol oynamıyor. Beşiktaş son 90+3`lerde 4`lerde bulduğu gollerle işi götürüyor. Fenerbahçe ise rahat kazanıyor. İstediği zaman gol atabiliyor. Böyle bir takım hüviyetinde. Olur diyorum...

Fenerbahçe taraftarını nasıl değerlendiriyorsunuz?



Yavuz Seçkin: Fenerbahçe şov takımı. Fenerbahçe taraftarı da şov taraftarı. Yani şovu seviyor. Takımdaki futbolcuların yaptığı artistik haraketlere bayılıyor. Top tekniği iyi olan futbolcuları seviyor. Yani Fenerbahçe bir şov takımı. Böyle olunca taraftar da belki maç berabere bitsin ama güzel futbol olsun istiyor.






Antu.com: Fenerbahçe’de en çok görmek istediğiniz futbolcu kim?




Yavuz Seçkin: Ronaldinho, kesinlikle onu görmek istiyorum. Türkiye`de golcü olarak Semih`in hiç bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Semih de çok iyi bir golcü ama hayalimde mesela Schevchenko filan isterim yani. Olsa mesela çok güzel bir şey olur yani. Düşünsene her top gol olur yani. Çok önemli bir golcü. Tierry Henry acayip bir adam. Schevchenko olabilir. Ona mesela Şevki derler di mi?





Antu.com: Siz Peki seyrettiğiniz dönem içinde en çok hangi futbolcumuzu beğendiniz?



Yavuz Seçkin: Oğuz... Çünkü oğlumun adı da Oğuz. Oğuz`un o imparator, centilmen, kibar bir futbolcu olarak, antrenör olarak hayranıyım. Futbol oynadığı dönömde de bayıldığım bir oyuncuydu. Oğlum olsun diye çok dua ettim, oğlum oldu Oğuz koydum adını. Bir tane daha olsaydı Aykut koyacaktım (gülüşmeler)



Antu.com: SŞu anki takımımızdan hangi futbolcuyu beğeniyorsunuz?



Vallahi ben Uğur Boral`ı çok beğeniyorum.



Antu.com: Arkadaşınız diye mi? (gülüşmeler)



Yavuz Seçkin: Yok arkadaşım diye söylemiyorum. Belki olabilir, biraz duygusal olabilirim (gülüşmeler). Semih`i çok beğeniyorum. Genç Semih, gerçi 35 yaşına mı geldi? (gülüşmeler)






Antu.com: Siz kaç yaşındasınız?




Yavuz Seçkin: 1969 doğumluyum. Genç Yavuz ben (gülüşmeler)... Fenerbahçe`deki bütün futbolcuları beğeniyorum aslında. İyi bir takım, Roberto Carlos başta olmak üzere hepsini beğeniyorum.