Göz kontürü; kozmetiğe alerjisi olanlar elleri titreyenler kirpiklerinin daha gür gözükmesini isteyenler gözlerinin daha anlamlı ve daha net bakmasını isteyenler göz düşüklüğü olanlar veya gözlerinin küçüklüğünden şikayet edilen kişiler tarafından şiddetle istenen ve yaptırılan bir uygulamadır. Bu uygulama göz üzerine ve altına iki türlü veya aynı anda ikisi beraber yapılabilir. Kalıcı makyaj uygulamalarının içerisinde en kısa süreyi tutan göz eyelinearı ortalama 15 dakika ile 30 dakika arasında uygulanabilir.

Diğer uygulamalarda olduğu gibi ilk önce uygulamaya özel bir anestezik krem sürerek başlanır 15-20 dk bekledikten sonra uygulama yapılacak bölge çizilir. Bu uygulamada önemli olan durum göz yapısına uygun çizimlerin yapılması ve ayrıyetten aynı zamanda çok da belirgin değil naturele yakın uygulama yapılmasıdır. Bu kalıcı makyajla birlikte küçük olan gözler büyütülebilir büyük olan gözler daha küçültülebilir. Ayrık olan gözler birbilerine daha birleşikmiş gibi bir ifade verilebilir.

Uygulama yapıldığı andaki renk asıl renk değildir. Uygulama yapıldıktan 1 hafta sonra gerçek renk ve şekil ortaya çıkacaktır. İlk başta daha koyu ve daha keskin hatlar olmakla beraber belli bir süre sonra iyileşmeyle birlikte daha doğal ve daha tabi bir hal alıcaktır.

Kalıcı makyaj uygulamasından sonra ki zamanlarda daha uzun süre kalıcı makyajı güzel bir şekilde taşıyabilmeniz için güneşli havalarda güneş gözlüğü kullanmak ve uygulanılan bölgeyi güneş koruyucu koruma faktörlü ürünlerle desteklemek makyajın daha az sağlıklı ve daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

Kalıcı göz uygulaması göz üzerine yapılabildiği gibi aynı zamanda göz altı uygulaması olarak da gerçekleştirilebilir. Göz altındaki kirpiklerimizin daha belirgin hale getirmek ve küçük olan gözleri daha büyütmek için kullanılan göz altı eyelinearı gözlerin daha anlamlı bakmasını daha net bir ifadeye sahip olmasını da sağlamaktadır. Uygulama kalıcı makyaj uygulamalarının içerisinde en kısa süre alan uygulamadır. Ortalama 5dk ile 10 dk arasındaki uygulama süresinde işlem tamamlanır.