1966 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda okudu. Gazeteciliğe 1985 yılında Hürgün gazetesinde başladı. Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosunda parlamento muhabiri olarak çalıştı. Hürriyet Produktion'un Ankara temsilcisi oldu. Kanal D Haber Müdürlüğü yaptı. Milliyet gazetesinde yazdı. Kanal D'de yayınlanan Politika Durağı programının Cüneyt Arcayürek ile sunucusu ve yapımcısı oldu. Doğan Medya Grubu ve Çukurova Medya Grup Başkanı olarak görev yaptı. Kanal Türk yöneticisi oldu. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

ESERLERİ:

Operasyon
Tuncay Özkan
Doğan Kitapçılık İstanbul 2000

Günlerden perşembeydi. 4 Şubat 1999 akşamı, olağan gibi gözüken her şey, az sonra gerçekleşecek randevuyla, bambaşka bir boyuta taşınacaktı. Amerikan gizli servisi CİA'nın Ankara temsilcisi, Yenimahalle'de bulunan, Türk gizli servisi Mit'in resmi konutundaki randevusuna tam saatinde geldi. Uçak Türkiye'den Öcalan'ı almakla görevlendirilen ekiple birlikte havalandı. İlk rota mısır üzerinden Uganda'ya göre çizilmişti. Uçakta yolculuğu belgeleyecek video çekimleri yapıldı.

Kıyamet Mahkemesi
Duydunuz Mu? 50 Trilyonunuz Çalındı
Tuncay Özkan
Ümit Yayıncılık / Ufuk Dizisi Ankara Güz 1993


Öldürün O Gazeteciyi
Tuncay Özkan
Ümit Yayıncılık / Ufuk Dizisi
Ankara Ağustos 1994

1993 Çetin Emeç ve Uğur Mumcu Ödülleri

Suikast Raporu 93/96
Uğur Mumcu Cinayeti Soruşturması Sorgulanıyor
Tuncay Özkan , Evren Değer
um:ag Yayınları Ankara Nisan 1996

"Devletin görevi, bu gibi cinayetlerin kanıtlarını bulmak değil midir? Devlet, islami hareket adına, uçlarına susturucu takılmış silahlarla cinayet işleyen çetelere karşı bu kadar çaresiz midir? Yoksa devlet dediğimiz şu büyük aygıta takılan başka susturucular var da biz mi bu susturucuları bilemiyoruz?!"
-Uğur Mumcu-
(Arka Kapak)

Bir Gizli Servisin Tarihi
Milli İstihbarat Teşkilatı
Tuncay Özkan
Milliyet Yayınları / Tarih Dizisi
İstanbul Aralık 1996
xxxx

Parsadan Hikayesi
Cumhuriyet Tarihindeki Örtülü Ödenek Yolsuzlukları
Tuncay Özkan
AD Yayıncılık



Tuncay Özkan (d.1966, Ankara), Türk gazeteci, yazar. Aslen Erzincan Kemaliyeli Türkmen bir aileden gelmektedir.
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. Gazeteciliğe 1981 yılında Ankara’da Rüzgârlı Sokak’ta başladı. 1984 yılında Hürriyet Grubu’nun çıkardığı Hürgün gazetesi’nde çalıştı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesi’nde görev aldı.
1993 yılında yazılı basından televizyona geçti ve Uğur Dündar’ın yapımcısı olduğu Arena1996’dan 2002’nin Temmuz ayına kadar Kanal D Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. Haziran 1998 – Şubat 2001 tarihleri arasında Radikal Gazetesi‘nde, Şubat 2001Temmuz 2002 tarihine kadar da Milliyet gazetesi‘nde, 2002 Temmuz’undan 2003 Aralık ayına kadar Akşam gazetesi‘nde köşe yazarlığı yaptı. programında çalıştı. tarihinden
2002 Temmuz’unda, zamanın ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın isteği ile Çukurova Medya Grup Başkanı olarak göreve başladı ve bu görevine Aralık 2003’e kadar devam etti.
Kanaltürk adlı televizyon kuruluşunun kurucusudur. Haziran 2004′te Kerimcan Kamal, Adnan BulutTuncay Mollaveisoğlu’nun yönetiminde olan kanalda danışman olarak kuruculuk yapmıştır. Söz Meclisi, Strateji ve Politika Durağı gibi programların ve Abdi İpekçi belgeselinin de yapımcısıdır. ve
Cumhuriyet mitinglerinin düzenleyicilerinden olan Özkan, 12 Eylül 2007 tarihinde AKP iktidarına karşı Türk halkına çağrı yaptı. “Biz Kaç Kişiyiz” hareketini başlattı. “Biz Kaç Kişiyiz” sivil toplum platformunu oluşturdu. Çağrısına 7 ayda 1 milyon 300 bin kişi “Biz de varız” yanıtını vermiştir.
13 Mayıs 2008 günü sahibi ve kurucusu olduğu Kanaltürk ve bütün yan kuruluşlarını BugünAkın İpek‘e 25 milyon dolar muammel bedel karşılığında hisselerin %99.09′unu sattığını anlattı. Koza Madencilik A.Ş. ise İMKB‘ye gönderdiği Borsa bilgilendirme yazısında satış bedelinin 30 milyon dolar olduğunu belirtti. Ayrıca 13 Mayıs 2008′de kanalda yaptığı açıklamada çalışanların 8 aydır maaş almadığını söyleyip, satmaması hâlinde mallara haciz geleceğini kaydederek satışın mecburî olduğunu iddia etti. gazetesinin de sahibi olan Koza Madencilik A.Ş’nin sahibi
BizKacKisiyiz.com ile gazetelerde kendisine yönelik eleştirilere de “Atatürkçü mücadelesine devam edeceği”ni söyleyerek yanıt veren Özkan, yeni bir televizyon (bknz. Kanal Biz) ve gazete çıkartarak yoluna devam edeceğini belirtti. 20 milyon doların üzerinde borucumuz var. bunun 10 milyon dolarından fazlası vergi ve SSK borçları” dedi.
Sonbahar aylarında yeni bir parti kurarak siyasete atılmayı düşündüğünü belirtti. 1 Eylül 2008′de test yayınına son veren Kanal Biz’in kurucusudur ve sahibidir.
Tuncay Özkan, 23 Eylül 2008 günü sabahı İstanbul Bebek’teki evini basan polislerce goz altına alındı. Meclise girmeden önce Özkan’ın avukatlığını yapmış olan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Tuncay Özkan’ın saat 06.40 civarında kendisini arayarak, polisin evinde arama yaptığını söylediğini belirtti. Arama sırasında, ellerinde Türk bayrakları olan ve “Bizkaçkişiyiz Sivil Toplum Platformu” üyesi oldukları belirtilen yaklaşık 20 kişilik bir grup, “Hepimiz Tuncay’ız”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Polis yetkilileri, Özkan hakkında gözaltına alma kararı alındığını ve soruşturma çerçevesinde çeşitli adreslerdeki operasyon ve aramaların sürdüğünü ifade etti. Mengü, Özkan’ın ciddi sağlık sorunları olduğunu, devamlı yüksek olan kolesterolünün doktor takibinde olduğunu ifade etti. Özkan, süregitmekte olan Ergenekon davası çerçevesinde gözaltına alınmıştır.
Kaynak: Vikipedi