[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Enginarı kesme tahtası üzerine alıp sapını 1-2 cm kalacak şekilde kesin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Alt taraftan başlayarak kalın dış yapraklarını elinizle tek tek koparın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Keskin bir bıçak yardımıyla sapının dış taraflarını bir kat halinde kesip alın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Alt kısmından 1-2 parmak kalacak şekilde, enginarı döndürerek yapraklı bölümünü 1 cm derinlikte ve bıçakla düzgünce kesin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Kalan dış yaprakları ve sert kısımlarını elinizle alın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Enginarın iç kısmında kalan yapraklı bölümünü göbekten ayırın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Enginarın göbeğindeki uzun tüylü kısımlarını bıçakla temizleyin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Kalan ince tüylerini de bıçakla kazıyarak temizleyin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Temizlediğiniz enginar göbeğinin iç tarafını yarım limonla ovun.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]
Hazırladığınız enginarları kararmaması için bir limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.