Saç rengini açma ve boyama kuaförlük mesleğinin en ilginç kısmıdır. Kişinin saç rengini değiştirebileceğiniz gibi beyaz saçları da kapatabilirsiniz. Ayrıca esmer bir bayanı cazibeli bir sarışına da dönüştürebilirsiniz.

Saç boyama tekniklerinin amacı uzmanların bilgisini artırmaktır. Ders programlarının ders saatlerine bakıldığında sınırlı ders saatleriyle sınırlandırıldığı görülmektedir. Bundan dolayı, öğrenciler lisans sınavını geçmek için yeterli saç boyama teorisini öğrenmektedirler. Fakat tam hizmet veren salonlarda müşteriler üzerinde tüm saç boyama işlemlerini uygulamak için gerekli deneyim ve güvenden yoksundurlar.

Saç boyama yeni lisans almış uzmanların çoğunun en zayıf becerisi ve salon ortamında öğrencilerin en yorucu işlemleri arasındadır.

Çalışan uzmanlar deney yapma fırsatlarından yoksundurlar. Onların tek öğrenme deneyimi saç boyama seminerleri, özel dersler ve salon eğitimleridir.

Saç boyama tam hizmet veren salonların toplam gelirinin büyük bir yüzdesine karşılık gelen pahalı bir işlemdir. Yetişkin Amerikalı bayanların % 75 i ve sınırsız sayıda erkek saçlarında boya kullanılır.

Saç boyama, başarısız sonuçları kaldırabilecek bir işlem değildir. Bu nedenle saç boyama bilginizi artırmak ve teknik becerilerinizi geliştirmek oldukça önemlidir.

Sadece iyi eğitilmiş uzmanlar endüstrideki sürekli değişimin gereklerini karşılayabilecek kadar yeteneklidir. Son 30 yıldır saç boyama kabul edilmiş ve dönem dönem reddedilmiştir. Günümüzde ise yaygın bir şekilde kabul görmektedir. Çünkü profesyoneller uzmanlık seviyelerini artırırken imalatçılar ürünlerini geliştirmektedirler.

İlk başlarda saç boyamanın tek nedeni erken saç ağarmalarını kapatmak olarak düşünülmüştür. Sarışın ünlüleri taklit etme genç ve yaşlı bayanlar için önemli bir dürtü olmuştur.

Saç renklendirme işlemi nitelikli bir biçimde sunulmalı ve kişilere uzman kişiler tarafından benimsetilmelidir. Bunu güvenle yapabilmek için, uzmanlar renk seçimi, uygulama ve sonuçları konusunda yeterli olmalıdır.