Aort kapak hastalığının tedavisi ilaçla yada cerrahi olarak ikiye ayrılır.
İlaç tedavisi İlaç tedavisi genelde hastalığın cerrahi tedavi sınırına ulaşmadığı, 6 ay süre ile düzenli olarak yapılan takipleri boyunca uygulanır.
Temel tedavi ilkeleri ;
1.Romatizmal ateş hastalığının tekrarlamasını önlemek
Tekrarlayan romatizmal nedenli aort kapak hastalığında, aort kapağının hasarlanmasında şiddetli artış meydana gelmektedir. Bu nedenle ateşli romatizmal hastalık geçiren hastaları boğaz enfeksiyonundan korumalı ve her ay kalçadan penisilin iğnesi yapılmalıdır.
2.Kalp iltihabı riskinden korunmak
Kalp kapağında hasarı olan hastalar, ufak cerrahi girişimlerden ( Diş çektirme, sünnet, endoskopi yapılması gibi ) önce mutlaka doktoruna danışmalı ve uygun antibiyotik tedavisi planlanmalıdır . Ufak cerrahi girişimlerden sonra kana geçen bakteriler hasarlı kalp kapağında hayatı tehdit eden iltihaba neden olabilir.
3. Kalp yetmezliği tedavisi
İleri derecede aort kapak hastalığı olan vakalarda kalbin pompa fonksiyonu bozulabilir ve kalp yetmezliği tablosu gelişebilir. Bu tür hastalar kalbin kas yapısı bozulmuş olduğundan ameliyat şansınıda kaybetmiş olabilir. Bu maksatla kalp kasılmasını destekleyen, vücutta biriken sıvıları idrarla atan ilaç tedavisi uygulanır.

Cerrahi tedavi Cerrahi tedavi kapak onarımı yada kapağın değiştirilmesi şeklinde yapılır. Cerrahi tedavide % 90 sıklıkta aort kapak değiştirilir. Çıkarılan kapak yerine aaaal kapak veya başka canlıdan ( insan, domuz, sığır ...) alınan işlem görmüş aort kapak yada uygun çap ve büyüklük sağlanırsa hastanın kendi sağ kalbi ile akciğerleri arasındaki pulmoner kapağın takılmasıdır. Hastanın kendinden çıkarılan pulmoner kapağın yerinede başka canlıdan alınan işlem görmüş kapak takılır.
aaaal kapaklar çift yapraklı, tek yapraklı ve toplu kafes şeklindedir. Günümüzde aort kapak için en dayanıklısı çift yapraklı aaaal kapaklardır. Fakat pıhtı yapma ihtimali ve bunu önlemek için devamlı olarak ‘‘coumadin,, denilen kanı sulandırıcı ilaç kullanması gerekmektedir.
Biyolojik kapaklar ise aynı ( insan) yada farklı ( domuz,sığır) türdeki canlılardan alınan işlem görmüş kapaklardır. Hastanın kendisindende kapak ( pulmoner kapak dediğimiz, sağ kalp ile akciğer arasındaki kalp kapağıdır) alınabilir. Pulmoner kapak genellikle çocukluk yaşta ve hastanın aort kapağıyla uygun büyüklük sağlanırsa takılır.