Daum ile polemik yaşayan Yılmaz Vural, Fenerbahçe maçı öncesi ilginç açıklamalarda bulundu.

Teknik direktörlük performansının yanı sıra yaptığı sert çıkışlarla da gündeme gelen, son olarak Daum’la polemik yaşayan Yılmaz Vural, Kasımpaşa’nın gelecek hafta Fenerbahçe’yle yapacağı maçta Daum’un elini sıkıp, Alman teknik adama başarılar dileyeceğini söyledi.

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel programında açıklama yapan Vural, “Daum benim düşmanın değil. Ben Türk futbolunda yabancılara aşırı değer verildiğini düşünüyorum. Fenerbahçe’ye karşı son derece saygılıyım” dedi.

Yılmaz Vural, Daum’un Türk futbolunda yabancı sayısının sınırsız olmasıyla ilgili düşüncesini ise “Hidink’le çelişiyor. Hidink, tersini düşünüyor. Üstelik Daum’un FIFA kurallarından haberi yok.” şeklinde değerlendirdi.


HEDEFİMİZ BÜYÜK TAKIMLAR DEĞİL, FAZLA DEĞER VERİLEN YABANCI TEKNİK ADAMLAR

Daum’un Türk antrenörlerle ilgili açıklamalarının gelecek hafta Fenerbahçe’yle yapacakları maça yansımayacağını kaydeden Yılmaz Vural,

"Fenerbahçe’yi hedef alan bir konuşma yapmadım. Antrenörler arasındaki atışma maça yansımaz. Bizim amacımız çıkıp maçı kazanmak. Zaten bakarsanız, bizim büyük takımlarla yaptığımız maçlar, takımları yenmekten ziyade yabancı antrenörlere karşı kazanılmış bir başarı ya da tepki şeklinde ortaya çıkmıştır." şeklinde ilginç ifadeler kullandı.

Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı ve Trabzonspor'u hedef almadıklarını vurgulayan Vural, "Büyük takımları yenerken, bunu maddi manevi anlamda Türk antrenöründen çok daha fazla değer verilmiş yabancı bir antrenöre karşı alınmış bir sonuç olarak değerlendiriyorum." dedi.

DAUM, DÜŞMANIM DEĞİL

Daum'un düşmanı olmadığını vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "Kasımpaşa Stadı’na geldiğinde “Hoş geldiniz, başarılar.” diyeceğim. Benim derdim Daum’la değil. Türk futbolunda yabancıya verilen değerin abartılmış bir değer olduğunu söylüyorum. Daum, Türk antrenörlerini eleştirdiği için tepki gösterdim." şeklinde konuştu.

DAUM YABANCI KONUSUNDA HIDINK’İN TERSİNİ SÖYLÜYOR

Daum'un Alman basınına “Türkiye’de başarı için yabancı sınırlaması kaldırılsın.” dediğini hatırlatan Yılmaz Vural, "Hidink’ten farklı bir düşünce. Hidink, tam tersi demeç verdi.“Türk oyunculara daha çok şans verilsin” diyor. Federasyon da aynısını düşünüyor. Milli Takım, Türk oyunculardan seçiliyorsa yabancı sayısını düşürmek gerekiyor. Daum, “Yabancı sayısı sınırsız olsun” derken, herhalde FIFA’nın 2012’de 6 artı 5 kuralını getireceğini unuttu." dedi.

YABANCI FUTBOLCU SAYISI KESİNLİKLE SINIRLANMALI

Yabancı futbolcuya sınırlama gelmemesinin standartı da bozmadığını kaydeden Yılmaz Vural, "Bakıyorsunuz, Arsenal takımında bir ya da

Chelsea'de iki tane İngiliz oynuyor. Uluslararası maçlar, ülke futbolunun durumunu görmek için ise, yabancı sayısını sınırsız yapınca bunu kaçırıyorsunuz. Ülke futbolunun, Milli Takım’ı temsil edilmesi adına yabancı sayısının düşürülmesi gerekir.