Tiyatro 0.2 2009/2010 sezonuna, ünlü İngiliz oyun yazarı Philip Ridley'den "Pitchfork Disney: Korku Tüneli" ile devam ediyor....

Oyun Tarihleri:
24 Nisan 2010 Cumartesi 20:30

Mekan:
Rengahenk Sanatevi (İstiklal Cad. Olivio Çıkmazı, Olivio İşhanı Kat:2
Barcelona Pastanesi'nin sağındaki sokaktaki ilk apartmanda)
Rezervasyon:
0 555 621 49 27 / 0 555 361 41 87 (Biletlerimiz sınırlıdır.)

Oyun hakkında:
Oyun, Doğu Londra’da evlerine kapanmış ikiz kardeşler Presley ve Haley Stray’in korkuları, kâbusları ve geçmişleriyle ilgili problemleri etrafında gelişir. Çikolataya bağımlı yaşayan kardeşler, kapılarının üzerinde bulunan çeşitli kilitlerle korku dolu dış dünyadan korunmakta ve uyumak için uyku hapı kullanmaktadırlar. Presley’nin pencereden gördüğü iki yabancı Cosmo Disney ve Pitchfork Cavalier ile garip huzurları son bulacaktır. Korkuları, kâbusları ve geçmişleri ile yüzleşmeleri gerekecektir.

Hayalle gerçeğin birbirine karıştığı bir ortamda kardeşlik, geçmiş, cinsellik, kaygı, nükleer savaş, kimyasallık, dış dünyanın korkutuculuğu ve değişen yaşam koşulları üzerine etkileyici bir oyundur.

Yazar Hakkında:
29 Aralık 1964 yılında doğan Philip Ridley, 1991'de yazdığı ilk uzun oyunu "The Pitchfork Disney" ile 1990 sonrasının en önemli İngiliz yazarlarından biri olmuştur. Eğitimini St. Martin Sanat Okulu’nda Resim dalında gördükten sonra çeşitli sanat dallarıyla(resim, fotoğraf, edebiyat, sinema, tiyatro) profesyonel olarak uğraşmıştır. Çocuklara ve gençlere yönelik oyunlar da yazan Ridley’in yetişkinlere yönelik ilk oyunu olan "The Pitchfork Disney / Pitchfork Disney: Korku Tüneli” ilk gösterimini 1991'de Bush Theatre'da yapmıştır.

Künye:
İlk Gösterim 13 Mart 2010 - 20:30 / Rengahenk Sanatevi
Yazan Philip RIDLEY
Yöneten Sami Berat MARÇALI
Çeviren Özlem KARADAĞ
Oyuncular Banu Çiçek BARUTÇUGİL, Murat MAHMUTYAZICIOĞLU, Ushan ÇAKIR, E. Emre UÇARAY
Proje Ekibi Eyüp Emre UÇARAY, Heves Duygu TÜZÜN, Sami Berat MARÇALI
Dramaturji Özlem KARADAĞ
Müzik Tasarım Ersen KUTLUK
Işık Tasarım Eyüp Emre UÇARAY, Ushan ÇAKIR
Dekor Tasarım Meltem TOLAN
Kostüm Tasarım Heluka, Meltem TOLAN
Afiş Tasarım Cemre YEŞİL
Video Tasarım Dion ADWORKS