Trabzonspor kaptanı Hüseyin Çimşir, bütün takım arkadaşları ile birlikte istenilen başarıyı elde edebilmek için bütün güçleriyle mücadele ettiklerini belirterek, sezon sonunda şampiyon olarak kulübün 40. yılını taçlandırmak istediklerini söyledi.

Fatih Tekke'nin takımdan ayrılması ile birlikte bordo-mavili takımda son 2 sezondur kaptanlık görevini üstlenen, teknik heyet, yönetim ve takım arasındaki köprüyü sağlayan Hüseyin Çimşir, kendini şampiyonluğa şartlandırdı. Trabzonspor'un 40 yılında taraftarlara şampiyon olarak çok güzel bir hediye vermek istediklerini belirten Hüseyin Çimşir, "40 yıl içinde çok büyük başarılar elde edildi. 6 lig şampiyonluğu ve birçok kupa kazanıldı. İnşallah bu yılın sonunda şampiyon olarak 40. yılda taraftarlarımıza güzel bir hediye veririz. Bütün takım arkadaşlarımla birlikte başarı sağlayabilmek için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah ligi istediğimiz yerde tamamlayıp eski başarılara katkı yaparız. Bunun için sahada elimizden geleni yapacağız. Camianın 40. yılında takıma daha çok destek verilmeli. Daha çok birlik beraberlik olmalı. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftarlar ve basın olarak el ele verirsek inşallah bu sezon sonunda şampiyonluğa ulaşıp 24 yıllık hasrete son veririz" dedi.

Trabzonspor forması altında oynadığı maçların kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirten kaptan Hüseyin Çimşir, "10 yılldır profesyonel olarak mücadele ediyorum. Bunun 6 yılı Trabzonspor'da, Trabzonspor forması altında 2 Türkiye Kupası kazandık. Bordo-mavili forma altında oynadığım her müsabaka benimi için ayrı bir önem taşıyor. Aralarında ayrım yapmam oldukça zor. Her maç sahaya kazanmak için çıkıyoruz. Kazandığımız her maç sonrası insan ayrı bir mutluluk yaşıyor.
Kaybettiğiniz maç sonrası ise sankiüzerinize büyük bir yük çöküyor. Onu üzerinizden atmanız zaman alıyor" ifadelerini kullandı.

Bu sezon iyi bir kadro oluşturduklarını belirten kaptan Hüseyin Çimşir, "Hafta sonu Ankaragücü ile oynayacağımız maç zorlu geçecek. Seyircimizden yoksun oynamak bizleri üzüyor, ama yapacak bir şey de yok. Onlar yanımızdaymış gibi mücadelemezi sürdüreceğiz. Çıkıp elimizden gelinin en iyisini yapıp, sahadan 3 puanla ayrılmak ve yolumuza devam etmek istiyoruz. Hedeflerimize ulaşmamız için Ankaragücü maçını mutlaka kazanmak zorundayız" dedi.