!f2'nin Son Ayağı! Bu Pazar!

!f2'nin Son Ayağı! Bu Pazar! Değişen Coğrafyalar, Yeni Kabileler: Nasıl Yeni Biz'ler Hayal Edebiliriz?

Dünyanın kabuğu ve çatısı çatırdıyor, iklimler ve coğrafyalar değişiyor. Coğrafyalara dair yapmış olduğumuz tüm tanımları baştan düşünmemiz gerektiğine inanıyoruz.

Bu konferans kapsamında yaptıkları işlerle ilham veren insanlarla birlikteyiz. 17:00'de başlayacak ilk oturum, Sinema Sektöründe Yeni Bakışlar adını taşıyor. Konferans katılımcıları arasında dünyada belgesel üretimine ve dağıtımına en çok katkıda bulunan kanallardan Arte’nin Direktörü Jean Rozat; bağımsız filmler için çalışan en önemli prodüksiyon ve dağıtım şirketlerinden Celluloid’un kurucu ve yöneticisi Hengameh Panahi; Sundance Film Festivali Dünya Programı Direktörü Caroline Libresco ve Günah ve Daniel ve Ana gibi bol ödüllü filmleriye tanıdığımız Meksika Bağımsız Yapımcılar Derneği Asbaşkanı, yapımcı Daniel Birman Ripstein olacak.


19:00'da başlayacak 2. oturumda ise "Sanatçılar Değişken Coğrafyaları Anlatıyor". Yazar Elif Şafak merkezin uzağında kalan insanların öykülerini anlatıyor. Hem güncel sanatçı kimliğiyle, hem de müziğiyle tanıdığımız Paul Miller ya da DJ Spooky, son gerekleştirdiği ‘Antarctic Suite: Ice Loops’ adlı projesi ile bizleri Antartika’nın uçsuz bucaksız ve insan yaşamı olmayan coğrafyalarında dolaştırıyor. Bahman Ghobadi ise filmlerindeki insan trajedilerinin özgül ve belirgin coğrafyalarından söz edecek.

Tarih:21 Şubat 2010 (17:00 - 21:00)
Yer:AFM Fitaş 4