Altınoluk

Yemyeşil kutsal zeytin ağaçlarının masmavi Ege’ye sevdalıymışçasına aktığı bir güzellikte olan Altınoluk, İsviçre Alplerinden sonra dünyanın en yoğun oksijeninin solunabildiği ikinci yer…

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olan Altınoluk, özellikle büyük şehirlerden (İstanbul, Ankara vb.) gelen yazlıkçılarla yaz sezonunda deyim yerindeyse tıklım tıklım oluyor. 365 gün yeşil bir doğanın hakimiyeti altında bulunan bölgede bulunan çeşmelerden akan sağlıklı ve tertemiz suları kesinlikle denemelisiniz. Kimler gelip geçmemişki Altınoluk’tan. Daha önceki adı “Papazlık”mış. 1800’lü yıllarda Rumların yaşam alanı olarak kullandığı bölgede, günümüzde hala Türk ve Rum mimari izlerine rastlayabileceğiniz yapılar bulunuyor. Abdullah Evi Konağı bu söylediklerimize örnek verilebilir. Altınoluk Antandros Amfi Tiyatrosu çok önemli bir kültür sanat mekanı… Altınoluk’un bir başka çok önemli kültürel zenginliği ise; tarihi “Antandros” kentidir. Yaklaşık 2800 yıllık bir geçmişi bulunan bu kent, geçmişten geleceğe kent ve yaşam kültürümüze ışık tutan önemli kaynaklardan biridir. Altınoluk’ta otel ve motellerin haricinde ev pansiyonları bulabilirsiniz.
Altınoluk’ta bulunan 450 bine yakın zeytin ağaçları, ruhunuzu dinlendirirken, fotoğraf makinenizi elinize alıp, o anları ölümsüzleştirmeye başlamalısınız!
Altınoluk’ta hem dağ havası alırken bir yandan da denize girebiliyorsunuz. Dört mevsimi en güzeliyle yaşayabileceğiniz bu belde, nefes almak için en ideal tatil beldelerinden…
Altınoluk’a İstanbul’dan Bursa Balıkesir üzerinden gidebilir ya da Tekirdağ-Çanakkale yolunu da kullanabilirsiniz. Eğer bu yolu kullanırsanız 450 km sonra Altınoluk’a varabilirsiniz. Otobüsle gelmek isteyenler içinse pek çok otobüs şirketleri günlük seferler düzenliyor.
E dünyanın en kaliteli zeytinyağının üretildiği Altınoluk’a gidip de, bu zeytinyağı ile yapılan yemeklerden yemeden olmaz. Ege’ye özgü yemeklerin en lezzetlisini Altınoluk’ta yiyeceğinizi söyleyebiliriz. Hele ki zeytinyağlılar muhteşem! Eğer pansiyonda kalıyorsanız, kurulan pazarlardan, sahile yanaşan balıkçılardan gerekli malzemelerinizi temin edebilirsiniz. Kazdağı’na düzenlenen turlara katıldıysanız, piknik alanında piknik keyfini yaşayabilirsiniz.