Bursa'da güzel bir maç oldu. Gül'den önemli mesajlar. Sarkisyan'ın gol sonrası jesti içimizi ısıttı.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'dan jest. Türkiye'nin 1-0 öne geçtiği gol sonrası Cumhurbaşkanı Gül'ün elini sıktı..
Halil Altıntop'un kafayla attığı golü Gül alkışlarla kutladı. Bu sırada Sarkisyan da Gül'ün elini sıkarak tebrik etti. Sarkisyan'ın rahat ve güleç yüz ifadesi dikkat çekti.. İkili maç sırasında sık sık sohbet ettiler, gülüştüler.
SARKİSYAN: "TARAFTARLARIN ENERJİSİ NEREDEN GELİYOR"
Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdulla Gül'e 'Maçta büyük bir coşkuyla tezahürat yapan seyircinin enerjisinin nereden geldiğini' sordu. Abdullah Gül ise, Türkiye'nin en önemli taraftar guruplarından Teksas grubunu anlatarak, Bursaspor taraftarlarına övgülerde bulundu.

"TARİH YAZMIYORUZ TARİH YAPIYORUZ"

Türkiye ve Ermenistan milli maçı için Bursa'ya gelen Sarkisyan, maç öncesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, "Tarih yazmıyoruz, tarih yapıyoruz" ifadesini kullanırken, konuk Cumhurbaşkanı Sarkisyan, "İyi bir şey yapıyoruz. Olumlu düşünenlerin sayısı artacak" değerlendirmesinde bulundu.

NOBEL'E GİDERLER Mİ?

Maçın ardından Gül, Sarkisyan onuruna bir resepsiyon verdi. İki lider davete katılan gazetecilerle bir süre sohbet etti. Gül ve Sarkisyan'ın Nobel Barış Ödülü alabilecekleri yönündeki değerlendirmelerin hatırlatılması ve "Süreç Norveç'e gider mi?" sorusu üzerine Gül, "Önemli olan bölgeyi bir iş birliği bölgesi haline getirmektir. Bu sözler söylenir. Biz işimize bakarız" dedi. Sohbet sırasında Karabağ sorunun hatırlatılması üzerine Sarkisyan, "Bizde daha önemli konular var. Mesela Türk- Ermeni ilişkileri" dedi.

BURSA'NIN YÖRESEL OYUNUYLA KARŞILANDI

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile birlikte Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan da Bursa'ya geldi. Ermeni Cumhurbaşkanı halk oyunları ekibi tarafından, ''Bursa'nın ufak tefek taşları'' türküsü eşliğinde sergilenen kısa halk oyunu gösterisiyle karşılandı.

NALBANTYAN BU KEZ SAMİMİ

Havaalanında özellikle Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan'ın samimi görüntüsü dikkat çekti. Zürih'te tarihi protokole imza atan ikili, bu kez samimi bir şekilde tokalaştı, sohbet etti.