Başbakan Erdoğan yeniden düzenlediği Parti yönetiminde bir isimden özellikle vazgeçmiyor...


Başbakan Erdoğan’ın son Genel Kurul'da yenilediği kurmayları arasında vazgeçmediği bir isim var. Parti yönetiminde iki dönemdir aynı görevi üstlenen Manisa Miletvekili Hüseyin Tanrıverdi.

Hizmet İş ve Hak-İş’te yaptığı görevlerden sonra siyasete atılarak Manisa milletvekili olarak Meclis’e giren Tanrıverdi kısa sürede partide önemli görevler üstlendi.

12 Ekim 2003 tarihinde yapılan ilk AKP Kongresinde MKYK Üyeliğine seçilen Tanrıverdi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün'ün TBMM Grup Başkan Vekilliğine seçilmesinden sonra bu koltuğa oturdu. Erdoğan son yapılan kongrede parti yönetiminde yenilikler yaptı. Ama Tanrıverdi'den vazgeçmedi. Tanrıverdi, yeni dönemde de AKP’de yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini sürdürecek.

Celal Bayar Üniversitesi’nin dünkü açılış törenine katılan Tanrıverdi, Türkiye'nin artık geçmişin silik, kabuğuna çekilmiş, dirayetsiz, yönetime mahkum edilmiş, edilgen konumunda ülke olmadığını, gerek bölgesinde gerekse dünyada artık proaktif bir rol üstlenen, ekonomik ve demografik gücüyle bir denge unsuru ülke olduğunu söyledi.

GELECEK 30 YILI KAYBETMEYECEĞİZ
“Türkiye, son 30 yılını bu tartışmalarla geçirmeseydi bugün nerelerde olurdu?” diye soran Tanrıverdi şöyle devam etti:
“Lütfen bunun muhasebesini yapınız. 30 yıl boyunca, mesaimizi, enerjimizi, kaynaklarımızı, Doğu ve Güneydoğu'daki sorunlu alanlara aktarmasaydık, bugün nasıl bir Türkiye'de yaşıyor olurduk? Artık biz, önümüzdeki 30 yılı da, kendi içimizdeki kısır çekişmelerle ve tartışmalarla geçirmek ve kaybetmek istemiyoruz. Üniversitelerimiz, aydınlarımız, siyasilerimiz, sanatçılarımız herkes birlik ve beraberlik içinde güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışmalıyız.”