Bank Asya 1. Lig'de 7. haftası ev sahiplerinin damgasını vurduğu hafta oldu. Oynanan 9 maçın 8'inde ev sahibi ekiplere deplasman takımlarına şans tanımadı.

Bank Asya 1. Lig'de 7. haftada evinde Kardemir Karabükspor'u 1-0'lık sonuçla geçen Konyaspor liderliğini devam ettirirken, Orduspor engelini 1-0'lık sonuçla geçen Kartalspor ikinci sıraya yerleşti.

Her iki takımın da teknik direktörsüz çıktığı maçta Adanaspor'u 4-1 yenen Bucaspor'un üçüncülüğe yükseldiği ligde, diğer İzmir temsilcilerinden Altay, Kocaelispor'u 1-0 yenerek haftayı 4. sırada tamamladı.

Bu hafta deplasmandaki tek galibiyetin yanı sıra en farklı skoru elde eden Karşıyaka da Dardanelspor'u 5-1 yenerek averajla beşinciliğe yükseldi. Yeşil kırmızılı takım bu sonuçla, şu ana kadar ligde bir maçta en fazla gol atan takım olmasının yanı sıra ligde en farklı galibiyeti elde etmiş oldu. Karşılaşmanın ardından Dardanelspor Teknik Direktörü Mustafa Meteertem görevinden ayrıldığını açıkladı.

Deplasmanda mücadele eden 9 takımdan 7'si gol sevinci yaşayamadı.

Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor'un namağlupluk unvanlarını bu hafta yitirdiği ligde, Konyaspor yenilgisiz yoluna devam ederken, Kocaelispor ve Orduspor'un halen galibiyeti bulunmuyor.

En fazla gol atan takımın Bucaspor (17), en az gol atan ekibin Orduspor (2) olduğu ligde en az gol yiyen kulüp ise Kartalspor (3) oldu.

Geçen hafta 8 kırmızı kartın gösterildiği ligde, bu hafta hakemler 4 kez kırmızı kartına başvurdu.

6. haftada 4 futbolcusu kırmızı kartla cezalandırılan Adanaspor'da, Onur Acar bu hafta takımını eksik bırakan futbolcu oldu.

Ligde Onur Acar gibi bu sezon ikinci kırımızı kartını gören Ordusporlu Müslüm Yelken de takımının müsabakayı 10 kişi bitirmesine neden oldu. Ligde diğer iki kırmızı kartı Kocaelisporlu futbolcular gördü.