Doğru Renk Farla Gözleriniz Büyülesin!
Göz makyajı yüzün en önemli kısımlarından biridir. Yanlış renk far seçimi ile gözlerdeki bütün anlamı kaybedebilirsiniz. Gözünüze uygun rengi kullanmanın sırları ise çok basit!

Mavi Gözler:
Gözlerinizin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için çizelgede mavinin karşısında olan yani turuncu ailesinden bir ton seçin. Toprak renklerinden oluşan turuncular grubu çikolata kahvesi ve bejlerin yanı sıra mandalina rengi gibi daha canlı tonları da içerir. Efekt elde etmek isterseniz kahverengi kalemle alt ve üst kenarları çizerek göz şeklini belirginleştirin. Far için mercan tonlarını tercih edin. Farı göz kapaklarınıza birkaç kat uygulayın ve derinlik vermek için özellikle göz çizgisinde farı daha belirgin olarak sürün. Gözlerinize parlaklık vermek istiyorsanız patlıcana çalan kahverengi tercih edebilirsiniz. Ayrıca füme de mavi gözlerde buğu etkisi yaratır.

Yeşil Gözlüler:

Bakışlarınızı keskinleştirmek için renk çizelgesinde yeşilin karşısında olan kırmızı paletinden bir renk seçebilirsiniz. Pembeler ve sıcak lavanta tonları gözlerinize en iyi giden renklerdir. Kırmızı ailesinden renk seçerken gözlerinizden daha canlı renklerden kaçının yoksa gözlerinizi öne çıkarmak yerine soluklaştırabilirsiniz. Siyah likit kalem kullanırsanız uçuk tonlardaki farla son derece ¤¤¤¤i bir kontrast elde edersiniz. Ayrıca açık sarıya çalan bakır tonlarını çok ince bir şekilde kullanırsanız ilgi çekici bir makyaj sağlayabilirsiniz.

Kahverengi Gözlüler:

Kahverengi gözlerin sıradan olduğunu asla düşünmeyin. Yapmanız gereken tek şey mavi renk kullanarak onları ön plana çıkarmak. Kahverengi kontrastı olan mavi gözlerinizi son derece çekici gösterecektir. Zengin bir kobalt parlak bir gök mavisi veya uçuk mavi kullanabilirsiniz. Işıltılı bir maviyi tercih ediyorsanız dramatik bir efekt vermek için gözünüzün alt tarafını koyu mavi bir kalemle çizerek kalemin üzerine açık renkteki farı sürün. Ancak daha doğal bir bakış elde etmek istiyorsanız haki ve kahverengi tonlar da kullanabilirsiniz.

Ela Gözler:

Kahverengi tonları bu göz rengini belirginleştirir. Yalnız kahverengi tonlarını gözkapağı ve kaş kenarına doğru farklı tonlarda kullanmak daha doğru olacaktır.