Eski Sürümleri Php-Fusion 7 Ye Yükseltme
V6.01.XX SÜRÜMLERİNDEN GÜNCELLEME


Güncelleme işlemini yapmadan önce lütfen mevcut php fusion sürümünüzün dosya ve veritabanı yedeklerini aldığınızdan emin olun. PHP-Fusion 7 güncellemesi, diğer güncellemelere nazaran köklü bir güncelleme olduğundan bunu yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Aşağıdaki aşamaları birebir uygulamanız gerekmekte.

1. Versiyon 6 kodları Versiyon 7 ile birebir uyumlu değiller. Bu yüzden standart olmayan yüklü mod, modül ve panellerinizi kaldırın veya Versiyon 7 ile uyumlu sürümlerini edinin. Bu aşama gereklidir, ayrıca üçüncü parti tüm mod, modül, ve blokları kaldırıp silmenizi başarılı bir güncelleme için tavsiye ediyoruz.

2. İlk önce 'upgrade v601x' klasörünün içerisindeki dosyayı sitenizin administration klasörüne yükleyin (üstüne yazılması için soru gelirse evet diyin).

2. Daha sonra sitenize Süper Yönetici olarak giriş yapın. Yönetici Paneli/Sistem Yönetimi/Sürüm Yükseltme ye gidin, Sürümü Yükselt (Upgrade) butonuna basarak Güncellemeyi gerçekleştirin. Güncelleme aşamalarını DİKKATLE UYGULAMALISINIZ, veritabanı güncelleme işlemi 'Database upgrade complete' (Veritabanı Güncellemesi Başarılı) kelimesi gözüktüğünde bitmiş demektir.

4. ÇOK ÖNEMLİ: Bu sürüm çekirdek yapıda birkaç değişikliği bünyesinde barındırdığından dolayı tüm dosyaları yüklemeden ve güncellemeyi bitirmeden sitenizi tam fonksiyonel olarak kullanamayabilirsiniz. Bu olay doğaldır. Şimdi ise files klasörü içerisindeki tüm dosyaları sunucunuza YÜKLEMELİSİNİZ.

Eğer herhangi bir aşamada sorun yaşadıysanız, dünya çapındaki resmi destek sitelerinden yardım isteyebilirsiniz. Tüm dünya üzerinde, bir topluluk olarak PHP-Fusion hakkında bilgi sahibi olup bunları paylaşan gönüllü insanlar bulunmakta, bu kişi veya kuruluşlardan güncelleme hakkında gerekli desteği temin edebilirsiniz.