Gül Suyunun Cilde Faydaları

Hassas ciltlerin en büyük sorunu hemen her ürün kullanımı sonrası cilt yüzeyinde oluşan kızarıklıklardır. Gül suyu bu riski ortadan kaldırır. Çünkü her cilt tipine uygun ve yatıştırıcı özelliktedir.
Cilt yüzeyinde oluşmuş kızarıklıkları ortadan kaldırmak için gül suyu oldukça iyi bir üründür. Çünkü gül suyunun iltihapları önlemeye ve kaşıntıyı azaltıcı etkisi, vardır. Bu noktadan ele alındığında egzama ya da mantar gibi cilt hastalıklarının neden olduğu kuruluk ve kaşıntıya iyi gelir.

Sivilcelerin cilt yüzeyinde oluşmasının birçok farklı nedeninden biri bakteri üremesi ve bu bakterilerin cilt yüzeyinde birikmesidir. Cildinizi düzenli olarak gül suyu ile temizleyerek bu sorunu önemli oranda engelleyebilirsiniz. (2)

Gül suyu mat bir görünümü olan ciltler için mucize etkilere sahiptir. Cildi temizleyen ve derinlemesine nemlendiren gül suyu bir kaç uygulamadan sonra cildinize daha parlak bir görünüm kazandıracaktır.

Gül suyu sayesinde cildin tıkanmış ve nefes alamayan üst tabakasını temizleyebilir, böylece gözeneklerin tümünün açılmasını sağlamış olursunuz. Bu aynı zamanda siyah nokta oluşumunu da engelleyecektir. (3)

Gül suyu cildin yağ dengesini kurmasına yardımcı olur. Neme ihtiyacı olan cilde nem sağladığı gibi fazla yağlı ciltlerin de yağ oranını aşağı çeker.