95/4 Askerlik Sorgulama


1995 / 4 Kasım Ayı Askerlik Yeri Sorgulama İşleminden Önce:

Öncelikle Kasım ayı celp döneminde askere alınabilmek için askerlik işlemlerinin tam olarak tamamlanmış olması gerekir. Bu işlemleri sırası ile belirlemek gerekirse; Yoklama ve Askerlik Muayenesi’dir. Bu işlemlerini Ağustos 2015 tarihine kadar tamamlayan asker adayları Kasım ayı celp döneminde askere gitmeye hak kazanmış olacaklardır. Fakat bu şartlar 1995 ve öncesinde doğan erkekler için geçerlidir. 1996 doğumlu olan asker adayları bir sonraki yıl yani 2016 yılında celp dönemi askeri olarak başvuruda bulunabilirler.

İşlemlerini Süresinde Tamamlayan Asker Adayları Ne Yapacaklar?

95/4 olarak askere gitmek isteyen asker adayları bu işlemleri tamamladıktan sonra TC Kimlik numaraları ile PTT şubelerine başvuruda bulunarak ve e-devlet şifresi almaları gerekmektedir. e-devlet şifresini aldıktan sonra adaylar Kasım celp dönemine yaklaşık 15 gün önce yani Ekim ayı içinde e-devlet üzerinden şifresi ile askerlik sorgulama sistemine giriş yapıp, askerlik sorgulama işini gerçekleştirebilir.

Askerlik Sorgulama İşlemini Yaptıktan Sonra Yapılacak Olan İşlemler

Sorgulama işlemini yaptıktan sonra acemi birliği açıklanmış olan asker adayları, askerlik şubesine gitmesine gerek kalmadan e-devlet sistemi ile askerlik sülüs belgesini alabilir ve sülüs belgesi ile acemi birliğine teslim olabilir.

Üniversitede Okurken Donduran ve Askere Gitmek İçin Başvuran Adaylar

Eğer üniversitede okuyorsanız ve askerlik işlemleriniz için okulu dondurup, askerlik şubesine başvuracaksanız size askerlik şubesinden bir belge verecekler ve aile hekimine muayene olmanızı isteyecekler. Daha sonra bu belgeyi ve dosyanızı Askerlik Şubesi Başkanına imzalatarak, sevk tarihinizi yazan bir belge alabilirsiniz. Böylece 2015 yılının Kasım ayında %50 ihtimalle askere gidebilirsiniz. Çünkü bu süreçten önce Ekim ayında belirlenecek olan acemi birliğinizin yeri tam olarak belli olduğu zaman sonuçlanacaktır.

Eğer 1995’ten önce doğumluysanız ve tecili bozdurduysanız da yine büyük ihtimalle Kasım Ayında askere alınırsınız.