ŞAMPİYONA’NIN EN İYİ 20 OYUNCUSU - NO. 5

RooKie kapak
Takım: Invictus Gaming

Bölge: Çin

Pozisyon: Orta Koridor

İmza Şampiyonları: Yasuo, Orianna, Ekko

Koreli yıldız orman oyuncusu KaKAO’yla sözleşme imzalama telaşı sırasında orta koridor oyuncusu RooKie, her zaman unutulan isim oldu. Takımın sahibi Si-Cong Wang, bu iki oyuncunun Invictus Gaming’e transferi için gereken belgeleri imzalarken dönemin en popüler serbest oyuncusu KaKAO’nun kadroya kendisiyle birlikte katılması şartı koştuğu RooKie’ye fazla dikkat etmemişti. Halihazırda Zz1tai’yi kadrosunda bulunduran IG takımının, RooKie’nin başarısız olması halinde hazırladığı bir B planı vardı. Şüphelerin aksine RooKie takımı için paha biçilemez bir oyuncu haline geldi ve takımın 2015 sezonundaki başarısında en büyük rolü oynadı.

RooKie’den bahsederken KaKAO’yu, KaKAO’dan bahsederken de RooKie’yi unutmak olmaz. Bu ikili, inişli çıkışlı performansları ve başarı grafikleriyle bilinen IG takımının belkemiğini oluşturuyor. RooKie’nin dikkat çeken oyun tarzı, yaptığı güzel oyunlarla birleşince göz dolduruyor; ancak onun bu kadar değerli bir oyuncu olmasının esas sebebi son derece istikrarlı ve güvenilir oluşu.

RooKie 1

KaKAO’yla birlikte tüm IG takımı, orta koridorda son derece istikrarlı bir performans sergileyen RooKie’nin güvenli şekilde minyon biçmesine çalışıyor. RooKie de, takımının gösterdiği bu özverinin karşılığını koridorda baskı kurup hemen hemen tüm rakiplerine kafa tutarak, hatta çoğunlukla ezici bir üstünlük sağlayarak veriyor. Oyunun ortalarında, kendisine sağlanan bu imkanları, isabetli Orianna şok dalagaları, rakipleri tamamen gölgede bırakan Ekko ve Yasuo oyunları sayesinde takım savaşlarını IG lehine döndürmekte kullanıyor.

RooKie, KTA’daki günlerinden bu yana hızlı düşünmekten ve çoğunlukla agresif olan oyun tarzından asla ödün vermedi; ancak bu özelliklerini, takımın fazlasıyla ihtiyaç duyduğu sezgileri ve analiz yeteneğiyle dengeledi. Koridordan ne zaman açılması gerektiğini ve pozisyonunu ne zaman koruması gerektiğini iyi bilen RooKie’nin verdiği bu kararlar doğrultusunda yaptığı hareketler hem takımının ilerlemesine hem de bireysel olarak üstünlüğü tamamen ele geçirmesini sağlıyor. İster haritada dolaşsın ister koridorunda kalsın, RooKie’nin takım savaşlarına etkisi IG’yi mutlak ölümlerden kurtarıyor ve halihazırda öne geçmiş olan takımın rakiple arasındaki farkı iyice açmasını sağlıyor.

Invictus Gaming, tutarsız performansları sebebiyle sıkça eleştiriliyor ve bazen yavaş yavaş bozguna sürükleniyor; ancak RooKie’nin takım içerisinde sürekli olarak istikrarı sağlaması, Dünya Şampiyonası’nda bu gibi kötü senaryoların yaşanma ihtimalini fazlasıyla düşürüyor. RooKie Grup Aşaması’nda Febiven, Westdoor ve Incarnati0n gibi son derece güçlü orta koridor oyuncularıyla eşleşecek ve RooKie’nin bu oyunulara karşı göstereceği performanslar bir dizi “en iyi hareketler” videosuna konu olacak gibi görünüyor.