Android dünyasının en çok beklenen bir sonraki amiral gemisi Galaxy S7'ye yönelik detaylar giderek netlik kazanıyor.



Mobil dünyada gelişmeler her zaman olduğu gibi ışık hızıyla yenilenmeyi sürdürüyor. Daha pek çok kullanıcı Note 5 yahut Edge+ gibi modellerden yeni yeni haberdar olsa da, Android dünyasının en çok beklenen bir sonraki amiral gemisi Galaxy S7'ye yönelik detaylar da giderek netlik kazanıyor. Gerçi netlik kazanıyor dediğimize de bakmayın çünkü birazdan okuyacağınız gibi aslında yeni öğrendiğimiz har yeni bilgi işleri biraz daha karışık hale getiriyor.


Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta, Galaxy S7'nin ilk test sonucunu paylaşmış ve modelin muhtemelen nihai aşamada iki farklı versiyonla geleceğini söylemiştik. Versiyonlardan birisi Qualcomm'un Snapdragon 820 yongaseti ile diğeri ise Samsung'un kendi üretimi olan Exynos yongaseti ile gelecekti. Henüz Samsung'un neden böyle bir strateji güdeceği hakkında resmi bir bilgi olmasa da tahminimiz geçmişte olduğu gibi kendi üretim bantlarının büyük bir çoğunluğunu Apple'ın iPhone'larına ayıracağından tedarik sıkıntısı yaşamamak için Qualcomm'un geniş üretim bantlarından da yararlanmak istemesi.

Bununla birlikte Galaxy S7'den gelen son test sonuçlarına baktığımızda Samsung'un modelin Exynos versiyonunu da iki farklı modele ayırdığını gördük. Aralarındaki fark birisisin LTE destekli oluşu. (Lucky LTE'li test sonucu). Ama daha da önemlisi bu versiyon 4GB RAM ile gelirken, standart versiyonda 3GB RAM olması. Keza bu versiyonda kullanılan yongasetinin hızı 1.5GHz iken diğerinde 1.38GHz. Haliyle bu fark gördüğümüz gibi skora yansımış.