Açık İlköğretim Okulu,Bakanlık Makamının 12.09.1997 tarih ve 1651 sayılı onayı ile Film Radyo Televizyonla Eğitim Başkanlığına bağlı olarak kuruldu. 1998-1999 Öğretim Yılında Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde öğretime başladı ve halen hizmet vermektedir

Okul, çeşitli nedenlerle İlköğretimlerini tamamlayamayan ve zorunlu İlköğretim yaş sınırını aşarak eğitim-öğretim sisteminin dışında kalan yetişkinlere uzaktan eğitim ilke ve teknikleriyle her yerde her durumda eğitim- öğretim olanağı vermek; bu yolla toplumun eğitim ve kültür düzeyini yükseltmek, vatandaşlarımızın meslek edinmelerini kolaylaştırmak, ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmalarını sağlamak ve onları üst öğrenime hazırlamak amacındadır.





Gün geçtikçe öğrenci sayısını arttıran okulumuz; Ağustos 2006 tarihi itibari ile
Toplam kayıt olan öğrenci sayısı : 449.690
Toplam Mezun olan öğrenci sayısı : 163.171
Toplam Personel sayısı: 36
KURUMSAL YAPI

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı , Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü , Ölçme Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Dairesi ne bağlı bulunan Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğü kurulduğu 1997 yılından itibaren yurt içinde 81 il'de ve yurt dışında Batı Avrupa, Suudi Arabistan da Mekke , Medine , Riyad , Libya'da Trablus da ikamet eden öğrencilerine uzaktan öğretim metotlarıyla hizmet vermektedir.