Bileşenleri kullanmakta olduğunuz dükkandan satın alınmış şampuanlar ve şekillendiricilere ilave etmeyi seçebilirsiniz. Tabi ki ideal olan paranın satın alabileceği en saf şampuanlar ve şekillendiricileri satın almak, sonra istenen bileşenleri onlara ilave etmektir. Az miktarlarda hazırlamak size her gün değişik karışımlar hazırlayabilme ve kafanıza göre değişiklikler yapabilme olanağı tanır. Aşağıdakiler benim bazı gözde formüllerimdir:
Yumurta: 1 yumurtayı 15 ml. şampuan ile karıştırın veya çırpılmış bir yumurtayı tek başına kullanın (eğer saçlarınız uzunsa 2 tane). Bununla ıslak saç ve saçlı derinize iyice masaj yapın, birkaç dakika bırakın, sonra sıcak su ile iyice durulayın.
Bal: Bir çay kaşığı şampuana bir çay kaşığı bal ilave edilebilir veya balı tek başına harika bir saç sargısı ve şekillendirici olarak kullanın.1/2 bardağı (120 ml; miktarı saçınızın uzunluğuna göre ayarlayın) saç gövdelerine sürün. Vücudunuzun balın yararlarını en iyi şekilde alabilmesi için saçlarınızı bir duş başlığı veya torba ile 20 ila 30 dakika süre ile örtün, sonra şampuanlayın ve iyice durulayın.
Sarısabır: Bu harikulade iyileştirici ve nemlendirici bitki maddesi kuru ve yağlı sorunları benzer şekilde normalleştirici bir etkiye sahiptir. Bir çay kaşığı şampuana bir çay kaşığı (5 ml.) sarısabır ilave edin ve birkaç dakika masaj yapın. İyice durulayın.
Bitki yağları: Kuru saç veya saçlı deri sorunları için her zaman kullandığınız şampuanınızın bir çay kaşığına bir çay kaşığı her hangi bir bitki yağından ilave edin.
Esans yağları: Bir çorba kaşığı şampuana birkaç damla ilave edin.
Jelatin: Etkin bir güçlendirici protein uygulaması için bir kullanımlık şampuana bir tutam jelatin ilave edin; 250 ml. şampuana 1 çorba kaşığı ilave edin; veya 1 lt. suya 7 gr. ilave ederek bir protein durulama suyu olarak kullanın.