Klüpten yapılan açıklamada;

"Eskişehirspor, FIFA'nın her yıl düzenlemiş olduğu Fair Play Ödüllerinin 2012 yılı için belirlediği 3 adaydan biri oldu.
19 Temmuz 2012 tarihinde Eskişehir'de St. Johnstone ile oynadığımız Avrupa Kupası 2. ön eleme ilk maçının bir bölümünde St. Johnstone'lu oyuncu sakatlanarak yerde kalınca, oyuncumuz Dedê o anda kazandığımız korner atışını rakibe vererek kullanmıştı. Bu maçın ardından St. Johnstone taraftarları FIFA'ya başvurarak Fair Play ödülü için Eskişehirspor'u aday göstermişlerdi.
Diğer adaylar; maç sonucuna müdahele ve şike konusundaki uygulamaları ile Guatemala Futbol Federasyonu ile Milli Takım ve Kulüp takımlarının 2012 yılında aldıkları yüksek Fair-Play puanları ile Özbekistan Futbol Federasyonu oldu.
FIFA Fair Play Ödülü, yine FIFA'nın düzenlemiş olduğu Ballon D'Or ödülleri kapsamında 1987 yılından beri verilmekte. Ödül geçen yıl, büyük bir deprem afeti geçiren Japonya'da, büyük sportif başarılar elde ederek halkın tekrar birlik ve beraberlik içinde bu felaketten çıkmasına yardımcı olan Japon Kadın Futbol Milli Takımı dolayısıyla Japan Futbol Federasyonu'na verilmişti. "