Yazın havuz, deniz ve güneş gibi faktörlerden yıpranan saçlarımız ekstra bakıma ihtiyaç duyar. Oysa sadece üç kurala bağlı kalarak saçlarınızı yazın yıpratıcı etkilerinden koruyabilirsiniz. Saçlarınızı canlandıracak kuralları Gayrettepe’de yer alan NS Hairport’un uzman kadrosundan öğrendik.

Kural 1: Maske Uygulayın

Maskeler, özellikle sıcak ortamlarda saça daha iyi nüfuz ederler. En ideali, kür maskesini, havluyla nemini aldığınız saçınıza, ince demetler halinde sürerek yedirin. Sonra saçınızı sıcak fönle ısıtın ve başınızı alüminyum bir folyoyla sarın, üstüne de ısıtılmış bir havlu dolayın. En az yarım saat etki etmesini bekleyin. Çok etkili bir başka yöntem de, buharlı ortamda saç maskesi uygulamaktır. Kremi özellikle saçın aşağı sarkan kısımlarına ve uçlarına sürün. Saç diplerindeki ilk 3 santime gelmemesini sağlayın. Diplerde çıkan yeni saçların ek bir bakıma ihtiyacı yoktur.

Kural 2: Saçlarınızı güneşten koruyun

Yaz saçlarınıza doğal gölgeler katabilir ve rüzgarda savrulan uzun saçlarınız olabilir. Gerçek şu ki yaz güneşi ve nem saçınızın yapısını bozabilir, kuru, çatallaşmış ve sertleşmiş saçlara neden olabilir. Güneş ışınları sıcak fönden çok daha zararlı olabilir. Özellikle doğal kıvırcık saçlar yaz güneşinin bir numaralı kurbanları arasındadır.

Kural 3: Saçlarınıza doğal yağlar uygulayın

Argan yağı saç boylarından uçlarına kadar bütün gözeneklere etki eder ve liftlerin yenilenmesini sağlar parlaklığın yanında nem dengesini düzenler saç bakımı olarak ya da gün içinde kuru saçların korunmasında kullanılabilir. Saç uçlarına Jojoba yağı uygulamanız onları yumuşatacaktır. Jojoba yağı kıvırcık saçlarda da harikalar yaratabiliyor. Jojoba yağı aynı zamanda gün içinde kuru saçların korunmasında kullanılabilir.

Kural 4: Saçlarınızı Klordan arındırın

Klorun saç ve saç derisinde yol açtığı nem ve protein kaybını geri kazanmak için, saçlarınızı protein içerikli saç kremleri ya da maskeler uygulayabilirsiniz bu ürünler saçların kurumasını kırılmasını ve çatallaşmasını büyük ölçüde önler. Havuz suyunda uzun süreli kalınıyorsa, aralıklı olarak havuzdan çıkıp saçları durulamak klor ve diğer kimyasalları uzaklaştırmak açısından yararlıdır. Klorlu su saç derisini kurutup zarar verdiyse, protein ve niyasin içerikli onarıcı saç kremleri ile nemlendirmeye devam etmek gerekir, bunun için profesyonel yardım almayı tercih edin ve kuaförünüzün önereceği ürünlere sadık kalın.

Miray Uçar/ CafeRuj