Ünlü yapımcı JJ Abrams ve One Tree Hill'in yaratıcısı olarak bilinen Mark Schwahn'ın The CW için birlikte yapımcılığını üstlendikleri ve kanaldan pilot bölüm siparişini alan Shelter'ın oyuncu kadrosu şekilleniyor.

Shelter, Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğusunda New England bölgesinde geçecek olup, yazlık bir bölgede Shelter Bay Inn isimli tarihi bir otelde çalışan personelin bir yandan kendi aralarındaki dostluk, rekabet ve romantizmi idare etmeye çalışmaları, diğer yandan müşterilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için verdikleri mücadele süreci ekseninde gelişecek olaylara dayanıyor.

Zachary Abel, dizinin ana karakterlerinden birini canlandırmak üzere kadroya katılırken Deadline'ın haberine göre bir zamanlar memleketinin beyzbol kahramanı olan 23 yaşındaki umutsuz romantik genç Mitchell Taylor karakterini canlandıracak. Mitchell artık Shelter Bay Inn'de müşterilerin kişisel hizmetleriyle ilgilenen bir otel görevlisidir. Abel, dizi kariyerinde halen ABC Family'nin Make It or Break It isimli dizisinde Carter Anderson rolüyle karşımıza çıkarken, geçmiş dönemde The Secret Circle (Luke), Awkward. (James McKibben) ve The Secret Life of the American Teenager (Max) gibi dizilerde rol aldı.

Son dönemde kanalın popüler dizisi The Vampire Diaries'da Anna rolüyle izlediğimiz Malese Jow dizide Shelter Bay Inn'de çalışan ve kasabada yaşayan 22 yaşındaki parti kızı Morgan rolüyle karşımızda olacak. 20 yaşındaki genç aktris The Vampire Diaries dışında dizi dünyasında CSI: Miami (Amanda Reed), Desperate Housewives (Violet) ve Leverage (Josie) gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı.

İngiliz aktris Elizabeth Henstridge dizi kadrosuna katıldığı resmi olarak duyurulan ilk oyuncu olmuştu. Elizabeth Frances Henstridge, Grace isminde mükemmeliyetçi, oldukça başarılı ve henüz yeni terfi almış bir otel yöneticisi karakteriyle hikayede yer alacak. Aktris, dizi kariyerinde daha önceden İngiliz dizisi Hollyoaks'da (Emily Alexander) rol almıştı.

Hannah New ve Eka Darville ikilisi dizinin önemli iki karakterini canlandıracak isimler. Hannah New, düğünü için Shelter Bay'de olan Kathryn Gilchrist karakterini oynarken, Avustralyalı aktör Eka Darville ise bütün yıl boyunca Shelter Bay'de bölgenin yerel sakini olarak yaşayan ve koyda balıkçılık yaparak geçimini sağlayan, Mitch'in uzun süreli arkadaşı Bobby Repeta karakterini canlandıracak. Hannah New, Central School of Speech and Drama isimli tiyatro okulundan yeni mezun bir oyuncu ve oyunculuk kariyerine yeni yeni başlıyor. Aktris, önümüzdeki günlerde İspanya'nın Antena 3 kanalında ekranlara gelecek 11 bölümlük mini dönem dizisi El Tiempo Entre Costuras'ın (The Time Between) oyuncu kadrosunda yer alıyor. 22 yaşındaki Eka Darville ise Terra Nova (Max), Power Rangers R.P.M. (Scott Truman) ve Spartacus: Blood and Sand (Pietros) gibi dizilerde rol aldı.

Trent Ford, dizide Shelter Bay Inn'in çatı katında kalan eski bir İngiliz rock yıldızı Tyler Green karakterine hayat verecek. 32 yaşındaki aktör dizi kariyerinde son dönemde The Vampire Diaries'de Trevor karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkarken, geçmiş dönemde ise The West Wing (Jean Paul) ve Grounded for Life (Steve) gibi yapımlarda konuk oyuncu olarak rol aldı.

Warner Bros TV yapımcılığında hazırlanmakta olan dizide Mark Schwahn senaryoyu kaleme alırken aynı zamanda Mastermind Laboratories şirketiyle dizinin idari yapımcılığını yürütüyor. J. J. Abrams ise kendisinin kurmuş olduğu yapım şirketi Bad Robot ile projenin yapımcılığını üstleniyor. Dizinin çekimleri Kuzey Karolina'da gerçekleştirilecek.