Altı genç Türk yönetmeninin uluslararası ödül kazanmış kısa filmleri, tarafından önceki gün düzenlenen bir etkinlikle Avrupa Parlamentosu'nda gösterildi.

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi'nin desteğiyle hazırlanan kısa filmler seçkisinde Belma Baş'ın "Poyraz", Banu Akseki'nin "Temizlikçi Kadının Rüyası", İdil Üner'in "Osman Otel'in Aşıkları", Hakan Savaş'ın "Yabancı", Deniz Gamze Ergüven'in "Bir Damla Su" ve Seyfi Teoman'ın "Apartman" adlı filmlerine yer verildi. Etkinlik, Alman ZDF televizyonu tarafından baştan sona kayda alındı.

Avrupa Parlamentosu'nun 'Petra Kelly' salonunda yapılan etkinliğin açılışını TR Plus-Centre for Turkey in Europe Başkanı Zeynep Göğüş yaptı. Açılışta konuşan 'Yeşiller' Alman milletvekilli Cem Özdemir görsel sanat eserlerinin dostluk ort***** yapabileceği katkıların önemini vurguladı ve kültürün siyasetten daha önemli olduğunu belirtti. AB için Liberal Demokrat İttifak (ALDE) milletvekili İspanyol Ignasi Guardans ise, AB'nin sinemaya özel olarak yardım yapmak zorunda olduğunu ifade ederek, "Sinema, farklı kültürlerin birbirini anlaması ve birbirlerine yakınlaşması için çok önemli bir rol oynamaktadır" dedi.

Türk sinemasından kısa filmler adlı etkinliğe Avrupalı parlamenterler, AB Komisyonu memurları, Türkiye'nin AB nezdindeki Büyükelçisi Volkan Bozkır, AB düzeyindeki temsilciler ve basın mensupları da katıldı.

2008 Avrupa Birliği Kültürlerarası Diyalog Yılı kapsamında Brüksel'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu TR PLUS tarafından düzenlenen etkinliği Yeşiller adına Cem Özdemir ve ALDE adına Ignasi Guardans'ın yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi ile Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği de katkıda bulundu.