Galatasaray Spor Kulübü’nün aylık spor yayını Galatasaray Dergisi’nin 110. sayısı, 180 sayfalık içeriğiyle, ülke çapındaki tüm bayilerde yerini aldı.

Galatasaray Dergisi'nin Mart sayısında Başkanımız Ünal Aysal'ın New York'ta taraftarlarımızla buluşması, bu sezon sürekli forma şansı bulup başarılı performanslar çizerek altyapıdan oyuncu çıkarma geleneğimizi yeniden ön plana çıkaran genç yıldızlarımız Semih Kaya ve Emre Çolak, Futbol Akademisi’nin başındaki isim Müfit Erkasap ve Galatasaray Medical Park basketbol takımlarına tecrübe ve dinamizmi aynı anda aşılayan Ender Arslan ve Tina Charles röportajları bulunuyor.

Galatasaray Dergisi'nin 110. sayısında Galatasaray taraftarlarının, Ali Sami Yen SK Türk Telekom Arena ve Abdi İpekçi Spor Salonu’nda sergilediği, estetik sınırların sonuna kadar zorlandığı muhteşem görsel şovların dev posteri hediye edilirken, 10 adet Galatasaray forması ve Aral Ticaret'ten bir adet PC oyununun armağan edileceği Galatasaray bulmacaları da yer alıyor.

Başkan Ünal Aysalın New York Sunumu
28 Ocak’ta ABD’de yapılan Galatasaray USA Derneği’nin geleneksel balosuna katılan başkanımız Ünal Aysal’ın 2020 yılında nasıl bir Galatasaray görmeyi arzuladığına dair gerçekleştirdiği sunumun detaylarını başkanımızla yapılan söyleşide bulacaksınız.

Semih Kaya ve Emre Çolak
Floryanın son mezunları huzurlarınızda. Galatasaray taraftarlarının gurur duyacağı, kamp binasında yer alan çift kişilik tek odanın sahipleri olan iki genç futbolcu. Beraber büyüdüler, her yeni tecrübeyi birlikte yaşadılar, şimdilerde ise Galatasarayın 18. şampiyonluğu için mücadele ediyorlar. Birlikte, aynı 11de, aynı inançla, motivasyonla. Onların hikayesi daha yeni başlıyor.

Müfit Erkasap
Galatasaray formasını üzerlerinde taşıdıkları 1970li yıllardan bu yana Fatih Terim ile etle tırnak gibi olan Müfit Erkasapın adını, Fatih Hocanın yardımcıları arasında göremediğimizde ilkin şaşırmıştık. Çok geçmeden anladık ki, ikilinin yıllardır başarıyla sürdürdüğü işbirliği bu defa boyut değiştirmişti. Müfit Hoca şimdi Galatasaray Futbol Akademisi Direktörü konumunda. Yıllardır edindiği tecrübeyi genç futbolcularımıza aktarmakta olan hocamızla akademimizin bugününü ama asıl yarınını konuştuk…

Ender Arslan
Pek çok farklı işi belli bir seviyenin üzerinde yapan bir oyun kurucu oldu her zaman. Uzaklardan şut soktu, ikili oyunlarla hücuma hayat verdi, savunma kısmında asla kaybolmadı. Milli Takım da gelen her teknik adam onu tercih etti, hiç vazgeçmedi. Efes altyapısından yetişen ve yerel, uluslararası pek çok büyük başarıda imzası olan, daha 29 yaşında ama en üst düzey organizasyonlarda sürekli yer alıp büyük bir tecrübeye sahip Ender Arslan ile yapılan söyleşiyle karşınızdayız.

Tina Charles
20 sene sonra dönüp kadın basketbol tarihine baktığınızda onun adını gelmiş geçmiş en iyi pivotlar arasında okuyacaksınız. UCONN'da yaşadığı büyük başarıları WNBA'e de taşıyan ve Avrupaya yeni yeni ısınan Queensli Tina Charles, mahkumlara yardım eden bir gönüllü, Patrick Ewing ve Mets hayranı bir New Yorker, çocukluk kahramanı Lisa Leslie olan bir yıldız, ödül avcısı, başarıya açılan kapının altın anahtarı, boyalı alana estetik ve zarafet getiren bir sanatçı aynı zamanda. Onu daha yakından tanıyoruz.

Galatasaray Futbol Akademisi
Futbol Akademi Direktörümüz Müfit Erkasap ile yaptığımız röportajın da içinde bulunduğu, önümüzdeki sayılarda devam edecek dosyamızda Galatasaray Futbol Akademisi'ne genel bir bakış, Proje Geliştirme Eşgüdüm Sorumlusu Hande Sümertaş ile yaptığımız söyleşi ve yenilenen binamızdan fotoğraflar yer alıyor.

Yeşil Beyaz Vefalı Bir Hikâye
"Bir Vefa vardı…" diye başlayan cümlelerin içinde,ararsanız tarih kitaplarında kalmış bir takım, yani futbolun di’li geçmiş zamanı. Bu takım hangi rutubetli sokaklardan doğdu, ne zaman adı okul sıralarına yazıldı? Vefa’yı arıyoruz sokaklarda. Bozdoğan Kemeri'ni geçince, Küçükpazar, Süleymaniye, Saraçhane arasına yani Vefa’ya düşüyoruz…

Aslan Yürekliler'den Uğursuz Beste
Galatasaray tribünlerinin emektarlarından "Bestekar" Orhan Ölçen’in yıllardır hazırlıklarını sürdürdüğü tribün kitabı tamamlandı ve geçtiğimiz ay Doğan Kitap yayınları tarafından piyasaya sunuldu. Galatasaray futbol takımını 13 yaşından itibaren tribünlerden izleyen, kulübü, taraftarları ve "Cim Bom ruhunu" çok iyi bilen "Bestekâr" Orhan Ölçen'in anılarını, takımdaşlarının ve tribün liderlerinin anlatımlarını içeren Aslan Yürekliler, sarı-kırmızılı dünyanın derinlerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor okurlarını. Bestekâr Orhan’ın Galatasaray Dergisi okurları için seçtiği keyifli bir bölüm olan "Uğursuz Beste"yi yayınlıyoruz.

Muslera ile Montevideo Turu
Uruguaylı kalecimiz Fernando Muslera, büyüdüğü kent Montevideo için Galatasaraylılara rehberlik yaptı. Punta del Este kumsalına indi, Pan de Azucar’dan kente baktı, Colonia del Sacramento’da Eski Uruguay’ı andı…

Yeni Alışveriş ve Eğlence Merkezi GSStore
Bir çok alanda öncü uygulamalara imza atan Galatasaray Spor Kulübü Türkiye ve Avrupa’da bir ilk olma özelliği taşıyan Ali Sami Yen Spor Kompleksi içindeki yepyeni alışveriş ve eğlence merkezi GSStore’nun açılışını 7 Şubat Salı günü gerçekleştirdi.

Kardeşler Takımı
Futbol öyle bir oyun ki, bir topun peşinde koşuşturmak ve amaç olarak üç direk arasından geçirmek ile açıklanamıyor. O küresel cismin havada süzüldüğü an, aslında siz de özgür kuşlar gibi uçarsınız ardından, duygular peşi sıra gelir, bırakmaz yakasını bedenin, insana dair ne varsa gölgesindedir. Makus bir talih de değildir bu, arzulanır, hastanede çocuğunun doğumunu bekleyen bir baba heyecanıyla yanıp tutuşursun ağlarla buluşan, yeri gelir çizgiyi geçen o topu görmek için. "Bizim Takım" dersin adına, ailen olur, onların yaptıklarını aynı esnada yaşarsın, onlarla yaşlanırsın. Kardeşlik de bu his dünyasının bir parçasıdır ve kardeş futbolcular aynı forma ya da farklı renkler uğruna ter dökerler sahada. Galatasaray tarihine adını yazdıran bu hayat birlikteliklerini bir yazının konusu yapmamak olmazdı.

Burhan Felek de Cehennem Olur mu?
Taraftar desteği kuşkusuz bütün spor branşlarında büyük bir fark yaratıyor. Ancak özellikle salon sporlarında taraftar desteği çok daha etkili oluyor. Çok defa maçın favorisi olmayan takımın taraftarından aldığı itici güçle müsabakadan galip ayrıldığına şahit olabiliyoruz. Basketbol ve futbolda rakipleri de dâhil olmak üzere herkesin saygısını kazanan Galatasaray taraftarı artık voleybolda da etkinliğini artırmaya, tribündeki yerini almaya başladı.

Erdem Yener
Bizden Biri köşemizin bu sayıdaki konuğu, 2010 yılından bu yana Avea’nın marka yüzü olarak tanıdığımız Erdem Yener. Aslında kendisi cast direktörlüğü ve oyuncu koçluğundan gelerek izlemeyi çok sevdiğimiz oyuncular arasında yerini aldı. O, sadece taraftar değil çok bilgili de bir futbolsever. Futbola da çok güzel bir yerden belki de birçoğumuzun yakalayamadığı bir yerden bakıyor. Onun Galatasaray’ını ve futbol sevgisini konuştuk.

Galatasaray – Fenerbahçe Spor Bayramı
Üç aylık mini-bölümümüzün dördüncü ve son bölümü. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan ilk karşılaşmaların, o dönem basınında yer alan yazılarını bugünkü Türkçe'ye çevirerek sunuyoruz.

Maç Günü
Galatasaray'ın Şubat ayı içerisinde oynadığı karşılaşmalar; maçların değerlendirmeleri ve hikâyeleri, fotoğraflarla Galatasaray Dergisi’nde.

İstatistik
İstatistik sayfamız, Galatasaraylı oyuncuları bir de rakamlarla değerlendirmeyi mümkün kılıyor.

Basketbol Maçları
Kadın ve erkek basketbol takımlarımız, hem Euroleague'de, hem Türkiye'de yoluna devam ediyor. Tüm turnuvalarda zirve için mücadele eden ve yenilgisiz CSKA'ya ilk mağlubiyetini tattıran Galatasaray’ın Ocak ayındaki basketbol maçlarının öyküsü Galatasaray Dergisi’nin 110. sayısında.

Haberler
Geçtiğimiz ay sarı kırmızıya dair olanlar…

Müzeden Objeler
Galatasaray'ın başarılarına ve tarihine ışık tutan eserler artık her sayımızda okurlarımızla buluşuyor.

Tarihten Sayfalar
Nostalji güzeldir. Hele ki Galatasaray gibi bir tarihiniz varsa. Eski gazete kupürleriyle, zaten hiç akıllardan çıkmayan anılarımızı yâd ediyoruz.

Fotoğraflarla Geçen Ay
Galatasaray Dergisi'nin beğeniyle takip edilen köşesinde bir önceki aya ait en özel fotoğraflarını bulabilirsiniz…

Yakın Plan
Arşivlik fotoğraflarla günümüzden ve tarihimizden görsel anlar.

Dünyadan Futbol
Bir rock grubunun solisti ve bateristi olabilirlerdi, ada coğrafyasının kasvetli havasının getirdiği sanat doğurganlığı onlara da uğrardı. Ya da postacı olarak birlikte banliyölere dağıtıma giderlerdi, hayallerini de yanlarında taşıdıkları bir çantayla. Kim bilir belki de Salfordu bırakıp denize doğru yelken açarlar ve liman işçiliği yaparlardı. Sıkıcı bir plaza yaşamının ortasında, masa başında bilgisayar ekranına bakıp zaman öldüren iki arkadaş, karşılıklı oturabilirlerdi. Paralel evrenlerin her birinde senaryolar biraz sapmaya uğrasa da hiç ayrılmazlardı. Giggs ve Scholes; onlar kardeşten bile öte, kader çizgileri üst üste binmiş ilerleyen bir ikili, birlikte göz atıyoruz.

NBA
NBA'de takım rekabetleri, tarih boyunca olduğu gibi, sportif başarıya endekslenmiş durumda. Eskiden öyle miydi? Pek sayılmaz! New York Knicks ve Miami Heat'in play-off eşleşmelerinde yumruklar da söz alırdı. Ve seri, hep son maça taşınırdı. Hafızayı yoklamaya ne dersiniz?

Kültür & Sanat
Sinema, tiyatro ve edebiyat… Tavsiyelerimiz, Galatasaray Dergisi’nin 110. sayısında.

Aslan Parçası
Aslan parçalarına sarı kırmızı sayfalar. Haydi bakalım çocuklar, bu sayfalar da sizler için… Galatasaray Dergisi'nin 110. sayısında dünyaya çocukların gözünden bakmaya devam ediyoruz ve yine sarı kırmızı gözlüklerle.

Okur Mektupları
Sizlerden gelen öneriler, tavsiyeler, sorular…

Efsane 11'im
Köşemizin bu ayki konuğu, Amicale de Galatasaray Başkanı Mahmut Değer…
-Alıntıdır-