Tasarım ve Boyut

113.5x59x12.8 mm boyutlarına sahip olan Nokia T7, 134 gram ağırlığındadır. 3.5 inç boyutunda dokunmatik ekrana sahip olan telefonun sağ alt kısmında onay tuşu yer alıyor. Telefonun geniş ekranı üzerinde yakınlık sensörü ile birlikte ikincil kamerası da yer alırken sağ kısmında ses ayar, ekran kilitleme ve deklanşör tuşu bulunuyor.
Sol kısmında herhangi bir port barındırmayan cihazın arka paneli metal kaplama olup, Led flash ve kamerasını barındırıyor. Siyah ve lame renk seçenekleri ile sunulacak olan cihaz her yaştan kullanıcıya hitap ederken lame renginin özellikler bayanları etkileyeceğini düşünüyorum.
Kamera

3264x2448 piksel çözünürlüğünde 8 MP kameraya sahip olan Nokia T7, çift led flash ve otofokus desteği sayesinde başarılı görüntüler üretmenize olanak sağlıyor. Yüksek ayrıntı miktarına sahip görüntüler üreten kamerası temel özellikler yanında coğrafi etiketleme, yüz algılama gibi extra özellikleri de kapsarken, çekmiş olduğunuz görüntüler üzerinde fotoğraf düzenleme editörü sayesinde kırpma, oynama ve düzenlemeler yapabiliyorsunuz. 25 fps'de 720 p video kayıt yapabilen Nokia T7'nin geniş ekranında videolarınızı sorunsuz izlerken, ikincil ön kamerasından görüntülü aramalarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.
Ekran - Display

360x640 piksel çözünürlüğünde 3.5 inç boyutunda geniş kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan Nokia T7, AMOLED ekranında 16 milyona kadar renk desteği sağlıyor. Gorilla cam teknolojisiyle donatılan ekranı çizilmeye karşı duyarlı olup, başarlı görüntüleme performansı ile beğenileri kazanıyor. ClearBlack ekranında multi-touch ve hareket algılama özelliklerini barındırırken derin siyah seviyesi ve yüksek kontrastı ile iyi sonuçlar üretiyor. Symbian ^3 işletim sistemi ile yönetilen Nokia T7 680 MHz işlemciye sahip.
Hafıza ve Depolama

290 MB dahili hafıza yanında 250 MB RAM, 1 GB ROM hafızasına sahiptir. Cihazın dahili hafızası size yeterli gelmezse microSD kart desteği ile hafızanızı 32 GB'a kadar genişletebiliyorsunuz.
İnternet ve Data Özellikleri

EDGE, GPRS, 3G ve Wi-Fi desteği içeren Nokia T7'nin Flash desteği içeren web tarayıcısında sayfalarınızı rahatlıkla yönetebiliyor, Facebook, Twitter gibi paylaşım sitelerine erişim sağlayabiliyorsunuz. GPS alıcısı ve Ovi Maps hizmeti sunan cihazın ekranında haritaları görüntüleyerek dijital pusulası sayesinde rotanızı belirleyebiliyorsunuz.
Kullanılabilirlik ve Performans

İyi sinyal alımı sağlayan Nokia T7'nin gürültü önleme teknolojisine sahip mikrofonu sayesinde karşınızdaki kişilerle telefon görüşmelerinizi sıkıntı yaşamadan gerçekleştirebiliyorsunuz. 1200 mAh Li-Ion batarya kapasitesi sayesinde 5 saate kadar konuşma ve 360 saate kadar bekleme yapabiliyorsunuz.


Artı ve Eksileri

Artıları: Alüminyum kasa, aktif gürültü önleme teknolojisine sahip mikrofonu, GPS alıcısı, TV çıkışı, ses geliştirmesi, Belge görüntüleyicisi(Word, Excel, PDF), Video/fotoğraf editörü, 8 MP kamerası, 3.5 inç boyutunda AMOLED ekranı,720p video kayıt desteği, 3G ve Wi-Fi bağlantı desteği, görüntülü arama özelliği.
Eksileri: Uzun süre dayanamayan bataryası.