Saçlar bir kadında dikkat çeken en önemli noktalardan yalnızca biridir. Dolayısı ile saçın rengi de bu denli önem kazanmaktadır. Kadınların çok sık saç rengi değiştiğini düşünürsek rengin kadınlar için önemli olduğunu anlamamız için yeterlidir.Bazı kadınlar modaya göre saç renklerini değiştirdikleri gibi, bazı kadınlar eşlerinin istekleri ya da kendi tercihlerine göre saç renklerini değiştirmektedir. Elbette doğru saç rengi seçimi saçların dikkat çekmesi kadar önemlidir. Çünkü yanlış seçilen renkler sonradan o rengi kapatmak için yapılacak sayısız işlem için adeta bir zemin oluşturmaktadır.

Saçlarda yapılan her boyasal işlem saç köklerinin kırılmasına ve zarar görmesine neden olabileceği gibi yıpranmasına ve kopmasına da sebebiyet vermektedir. Bu yüzden saç renginin doğru seçilmesi gerekmektedir. Sıklıkla renk değiştirmek mantıklı bir karar değildir.Bir saç rengi seçmeden önce belli başlı kriterleri belirlemeli ve bu kriterlere göre doğru saç rengini aramalısınız. Ten renginize uygun bir saç rengi seçmeniz idealdir. Aynı şekilde saç modelinize ve yüz şeklinizi de bu kriterlerin arasında gösterebilirsiniz.

Kadınların bu denli sıklıkla saç rengi değiştirmesi, kadınların doğasındaki değişim hissinin anahtarıdır. Stresli bir kadının stresten kurtulmak için izleyeceği iki yol vardır, birincisi alışveriş yapmak, ikincisi ise saç rengini değiştirmektir. Bunu günümüzde hemen hemen her kadın uygulamaktadır.

Ancak bilinmesi gereken saçların her işlemden sonra oldukça yıpranıyor olmasıdır. Bu noktada doğru saç rengi faktörü ortaya çıkıyor. Doğru saç rengi uzun yıllar kullanabileceğiniz türden olacağından sıklıkla işlem yapmanızı gerektirmeyecektir.Unutulmaması gereken sadece renk değiştirmek için saç boyatmak saçları en fazla yıpratan unsurdur. Bazı saç renklerinin belirli insanlara çok iyi gittiği söylenebilir. Bunlar kızıl saçların renkli kadınlardaki eşsiz duruşu ya da sarı saçların mavi gözler ile özdeşleştirilmiş ayrılmaz ikili oluşu olarak özetlenebilir.