Oje sürmek, gencinden yaşlısına kadar tüm kadınlar için bir alışkanlık halini almıştır. Oje sürmek, manikür sonrasında, bayanların ellerinin daha güzel görünmesini sağlamak açısından tercih edilmekte. Ve oje sürmek günümüzde öyle bir hal almış durumda ki, uzmanlık gerektiren bir uygulama olmaya aday olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Oje sürmek sıklıkla tercih edilen bir durum olmasına karşın, aslolanın dayanıklı oje sürmek; kalıcı oje sürmek olduğunun da bilinmesi gerekmektedir. Bu nedenle, evde kolayca uygulanabilecek, uzmanları tarafından önerilen oje sürme teknikleri hakkında bilgi sahibi olmaya ne dersiniz? Bu yazımızda sizlere, kalıcı oje; ve dayanıklı oje için oje sürme tekniklerini anlatacağız; ve sizin sürdüğünüz ojeler de, daha uzun süre, ilk günkü gibi kalabilecek…

Kalıcı oje ve dayanııklı oje sürmek istiyorsanız eğer, oje sürme tekniklerinde sizlere ilk olarak önerilen yöntem şudur: tırnaklarınıza oje sürmeden önce, ojenin altında güçlü bir zemin oluşturması açısından, tırnaklarınıza tırnak bazı uygulamalısınız. Kalıcı oje ve dayanıklı oje için oje sürme teknikleri arasında ilk önerilen budur.

Kalıcı oje ve dayanıklı oje sürmek istiyorsanız, ojenizin taze olması oldukça önemlidir. Ve oje sürme tekniklerini öğrenmek için, oje sürmeden önce, ojenizi iyice çalkalamanız gerektiğini de bilmeniz gerekmektedir.

Kalıcı oje ve dayanıklı oje için oja sürme teknikleri arasında, kesinlikle, oje sürmeden önce kullanılan nemlendiricilerin olmadığını da bilmeniz gerekmektedir. Nemlendiriciler, ojenin dalgalanmasına neden olacak; oje çabuk bozulacak, dayanıklı oje ya da kalıcı oje olmayacaktır.

Kalıcı oje ya da dayanıklı oje için oje sürme tekniklerinin en önemlilerinden bir tanesi, ojeyi tırnağınızın arkasından başlayarak sürmeniz gerektiği, ve üç fırça darbesi ile ojeyi sürmeniz gerektiği yönündeki uygulamadır.

Kalıcı oje ve dayanıklı oje için ojenizi iki kat şeklinde uygulayacaksanız; ikinci katı sürmeden önce bir kaç saniye beklemeniz gerektiği de bilmeniz gereken oje sürme teknikleri arasında yer almaktadır.

Kalıcı oje ve dayanıklı oje istiyorsanız, ojeyi sürdükten sonra, hiç bir şey yapmadan, bir süre, ojenin kurumasını beklemeniz gerektiği de, bilmeniz gereken oje sürme teknikleri arasında yer almaktadır.

Kalıcı oje ve dayanıklı oje istiyorsanız, oje sürme teknikleri ile birlikte sürmüş olduğunuz ojenin üzerine oje koruyucu da uygulamanız önerilmektedir.

Kalıcı oje ve dayanıklı oje istiyorsanız, oje sürme tekniklerinin yanısıra, sizin de sert darbelerden ojelerinizi korumanız gerekmektedir.

Sürekli kimyasal madde ya da dezenfektesyon maddeleri kullanıyorsanız, kalıcı oje ve dayanıklı oje için eldiven kullanmanız önerilmektedir.