porno escort diyarbakır iskenderun escort
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Dondurma Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey

  1. #1
    UYARI:
    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~
    fσяυм ρяєηѕєѕ

    Standart Dondurma Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey

    1- Dondurma; süt, krema veya süt kaymağı, şeker ve tatlandırıcının karıştırılmasıyla yapılıyor. Dünyada en çok 2-12 yaş arasındaki çocuklar ve 45 yaş üzerindekiler dondurma yiyor.

    2- Dondurmaya ait ilk izlere, M.Ö. 4’üncü yüzyılda rastlanmış. Bir rivayete göre, Roma İmparatoru Neron, gladyatör dövüşlerini izlerken hizmetlilerinden biri dağın zirvesinden topladığı karları bir kaba yerleştiriyor; üzerine bal ve meyve parçaları ekleyerek imparatora sunuyor. Neron’un bu tatlıyı çok sevmesi üzerine köleler, dağlardan kar toplamakla görevlendiriliyor ve böylece ilk dondurmanın temelleri atılıyor.

    3- Bir başka rivayete göre de dondurma, 13’üncü yüzyılda tüm dünyaya Marco Polo tarafından yayılıyor. O dönemde Çinliler tarafından yapılan buz ve süt karışımını gören Marco Polo, tattığı bu lezzeti çok beğenerek Avrupa’ya getiriyor ve yayılmasını sağlıyor.

    4- Dondurma ilk olarak Fransızlar ve İtalyanlar tarafından beğeniliyor ve sahipleniliyor. Öyle ki 1670’li yıllarda Fransa’nın başkenti Paris’te 250’ye yakın dondurmacı olduğu söyleniyor.

    5- Çeşidine göre farklılık gösterse de dondurmanın 100 gramında100 ila 200 kalori bulunuyor. Ancak dondurmayı diğer tatlılardan ayıran en büyük özellik, 4 kat daha fazla enerji vermesi.

    6- İtalyanlar’ın en ünlü ve popüler dondurma çeşitlerinin başında, semi-freddo geliyor. Kremalı bisküvi ile yapılan bu dondurma herkesin beğenisini kazanıyor.

    7-
    Bebek’teki Girandola’nın sahibi Aslı Eraltan’a göre iyi bir dondurmanın yağ ve şeker oranı dengeli, görünümü ise davetkar olmalı.

    8- A, B, C vitaminleri, kalsiyum, protein ve fosfor açısından zengin gıdalardan biri olan dondurma, özellikle çocuklara yedirilmesi gereken tatlılardan biri olarak gösteriliyor.

    9- Kahramanmaraş dondurmasının ünü ülke sınırlarını aşmış durumda. Dondurmanın özelliği keçi sütünden yapılması ve bu keçilerin özelliği de şehri kuşatan Ahir Dağı’nın kekik ve çiğdem gibi çiçekleriyle beslenmiş olması....

    10- Yetkililere göre, dondurmanın aç karnına yenilmemesi gerekiyor. Zira aç karnına yenen dondurma midede birtakım şikayetlere sebep oluyor.

    11- Dondurmacılar, dondurmanın külahta tüketilmesinin daha keyifli olduğu görüşündeler. Fakat mekanda dondurma tüketen müşteriler genellikle kapta yemeyi tercih ediyor.

    12- Bir top dondurmanın bitmesi için en az 50 kez yalanması gerekiyor. Araştırmalara göre en fazla pazar günleri dondurma tüketiliyor.

    13- Dondurmayı dünyada çeşitli şekillerle süslüyorlar. Tamamlayıcı ek ürünler arasında en çok erimiş çikolata tercih ediliyor. Karamel sos da son yıllarda kullanılanlar arasında. Ülkemizde dövülmüş fındık, fıstık da sık tercih edilen tamamlayıcılar arasında sayılıyor.

    14- Dünyada en çok tüketilen dondurma çeşitleri arasında vanilya, çikolata, çilek ve naneli çikolatalı olanlar başı çekiyor. Ülkemizde ise yaz aylarında meyveli ve daha hafif tatlar tercih edilirken, kış aylarında orijinal tatlı tarifleri ile hazırlanmış lezzetler öne çıkıyor.

    15- Katkısız, taze, kimyasal ve boyalardan arınmış bir dondurma eksi 18 derecede, maksimum bir ay tazeliğini koruyabiliyor.

    16- Divan yetkilileri, “Sağlıklı koşullarda üretilmemiş veya saklanmamış dondurmalar, sağlığı tehdit eder hale gelebilir” diyor. Dondurmanın güvenilir olmayan yerlerden satın alınmaması gerekiyor.

    17- Genellikle yaz aylarında tüketilen ve kışın yenmesi ‘yasak’ gibi görünen dondurma, aslında kışın da yenilebilecek, sağlıklı bir tatlı. Yetkililer, özellikle son birkaç yıldır dondurmanın yaz tatlısı olmaktan yavaş yavaş çıktığı görüşünde. Gerçekten de artık evlerin buzluklarında kış aylarında da dondurmaya rastlamak mümkün.

    18- Mövenpick Dondurma’nın yetkililerine göre dondurma mutlaka tek başına yenmesi gereken bir yiyecek değil. Bu soğuk yiyecek tatlı yanlarında, alkollü ve alkolsüz kokteyllerde, hatta başlangıç ve ana yemeklerde bile kimi zaman tercih edilebiliyor.

    19-
    Mini Dondurma’nın sahibi Mesut Akyıldız, 43 yıldır dondurmacılık yaptığını ve 5 metrekarelik dükkanında müşterilerine hizmet verdiğini belirtiyor. Akyıldız, son zamanlarda en çok damla sakızlı ve bal badem çeşitlerinin ilgi gördüğünü söylüyor.

    20- Türkiye’de yıllık kişi başı dondurma tüketimi 3 litre civarında. Amerika’nın hayli altında kalan Türkiye’de tüketimin yetersiz olmasının sebebi, dondurmanın bir tatlı olarak görülmemesi.


  2. #2
    UYARI:
    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~
    dυѕLєяfσяυм üує

    Standart ---> Dondurma Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey

    ben tuketemiyorum..bogazim hemen sisiyor.

  3. #3
    UYARI:
    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~
    fσяυм ρяєηѕєѕ

    Standart ---> Dondurma Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey

    Bir arkadaş da aynı dertten yakındı geçen gün
    bilemiyorum bazılarını öle etkiliyo demek mi


  4. #4
    UYARI:
    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~
    fσяυм ρяєηѕєѕ

    Standart ---> Dondurma Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey

    çok canım çekti yaaa
    AZERBAYCANIM-NEFESİM CANIM
    SANA BAĞLIYIM- 'K A R A B A Ğ 'LIYIM !!!

  5. #5
    UYARI:
    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~
    fσяυм ρяєηѕєѕ

    Standart ---> Dondurma Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey

    Benimde


  6. #6
    UYARI:
    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~
    Marjinal Maydanoz

    Standart ---> Dondurma Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey

    Dondurmacılar dondurmanın külahta tüketilmesinin daha keyifli olduğu görüşündeler. Fakat mekanda dondurma tüketen müşteriler genellikle kapta yemeyi tercih ediyor

    Küçükken dondurma külahlarının alt sivri kısmını kırar atar, yemezdik. Sebebi ise dondurmayı satan adamın burnunu karıştırıp sümüğünü dondurmanın külahının içine attığını düşünmemizdi. Kim söylediyse inanmıştık ona. Ota şeye inanıyoduk
    "İnsanları İyi ki Sadece Yaptıkları ve Yazdıkları İçin Yargılıyorsunuz"
    Dedi Şeytan.
    "Benim Gibi İçlerinden Geçirdikleri İçin Yargılasaydınız Rahibe Theresa'yı Bile Alenen Kurşuna Dizerdiniz. "

    Herkes Mutlu, Herkes Umutlu.

  7. #7
    UYARI:
    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~
    fσяυм ρяєηѕєѕ

    Standart ---> Dondurma Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey

    Yok artık ben hiç duymadım öle bişi


Sistem Bilgileri

Bu sistem vBulletin® alt yapısına sahiptir!
Telif hakları, Jelsoft Enterprises Ltd'e aittir. Copyright © 2024

Uyarı

5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesine göre üyeler yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Yer sağlayıcı olarak hizmet veren sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler ile ilgili iletişime geçilmesi halinde size dönüş yapacaktır.

gaziantep escort bayan gaziantep escort deneme bonusu veren siteler bahissitelerivip.com deneme bonusu deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler mjsanaokulu.com Maltepe Escort deneme bonusu deneme bonusu veren siteler maltepe escort kartal escort ataşehir escort pendik escort ankara escort sincan escort eryaman escort bayan ankara escort ankara escort bayan escort ankara ankara escort eryaman escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort adana escort eryaman escort Antalya Seo tesbih yetişkin sohbet kameralı sohbet aresbet casino siteleri Grandpashabet moldebet efesbet efesbet giriş getirbet efesbet deneme bonusu deneme bonusu veren siteler 2021 grandpashabet bahis siteleri bahis siteleri bonus veren siteler bahis siteleri canlı casino siteleri deneme bonusu En güvenilir bahis siteleri ankara olgun escort mimarsinanokullari.com