Jandarma Uzman Çavuş Samet Karslı'nın eşi Tülay Karslı, eşinin parolayı söylemediği için vurulduğu iddialarının doğru olmadığını öne sürdü.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla şehit düşen ve dün düzenlenen törenle Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Bozhüyük beldesinde toprağa verilen Jandarma Uzman Çavuş Samet Karslı'nın eşi Tülay Karslı, eşinin ölümüyle ilgili olarak 'Parolayı söyleyemeyen Uzman Çavuş vuruldu' şeklinde çıkan haberlere tepki gösterdi. Karslı, yaptığı açıklamada, şehit eşiyle ilgili bazı ulusal basın yayın organlarında çıkan haberlerin şahsını ve ailesini derin üzüntüye boğduğunu belirtti.

"Eşimin parolayı unuttuğu için vurulduğu' şeklinde yapılan haberler ve verilen bilgiler mesnetsiz olup, olayın meydana geliş şeklini yansıtır mahiyette ve muhteviyatta değildir. " diyen Tülay Karslı, şunları söyledi:

"Olayın vuku şekli ile ilgili olarak adli ve idari makamlarca yürütülmekte olan ve tamamlanmamış bir soruşturma söz konusudur. Soruşturmanın neticesi beklenmeden ve adli makama intikal etmiş bir olay olduğundan böyle haberler yayımlanmasını uygun görmüyoruz. Henüz acımız taze iken yapılan bu tarz haberler acımızı daha da ağırlaştırmıştır. "

Yaklaşık 11 gün önce görev yaptığı Tunceli'nin Ovacık ilçesi Torunoba Karakolu'nda bir silah arkadaşı tarafından yanlışlıkla vurulduğu belirtilen Jandarma Komando Uzman Çavuş Samet Karslı, tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Çavuş Karslı'nın cenazesi dün ikindi vakti kılınan namaz sonrasında Bozhüyük belde mezarlığında toprağa verilmişti. 10 kardeşten 9'uncusu olan şehit jandarma uzman çavuş Samet Karslı'nın 1 yıllık evli ve 3 aylık bir kız çocuğu babası olduğu bildirilmişti.