Saçlarınızın güzel olmasına dair reçeteler ve eski zamanlardan günümüze kadar geliyor. Eski Romalılarda ise bal ile nergis tomurcuklarını karıştırdıkları biliniyor. Bitkisel olan ürünlerin daha fazla revaçta olduğunu bilen uzmanlarda bu tür yapabileceğiniz maskeleri öneriyorlar.

Unlu - Elma Sirkeli Maske Hazırlanışı
Önce bütün malzemeleri çukur bir kabın içerisinde karıştırın ve daha sonra kuru saçınıza masaj ile yedirin. Bütün saçınızı üstte topladıkdan sonra saç bonesini takın. Bu maskeyi saçlarınızda yarım saat kadar bekletin ve sonrada ılık suyla yıkayın. Sıcak su denerseniz eğer çıkması zorlaşır. Un ve elma maskesi içindeki E ve B vitaminleri, zengin buğday saçlar için parlaklık kaynağıdır. Sertleşen ve kolayca dolaşan saçlar içinde esneklik kazandırır.

Muzlu - Ballı Maske
Bütün malzemeleri blendırdan geçirin ve sonrada macun kıvamına kadar getirin. Saçlarınızı ılık suyla yıkayın ve kurulayın. Daha sonra ise bu maskeyi boya fırçası ile kökten uçlara kadar yedirin. Başınızı streç film ile sarın ve sonrada saç bonesi geçirin. 60 dakika böyle bekletin. İsterseniz gece yatarken bunu bırakın ve sabah yıkayın.Yatmadan 1 saat önce sürün ve saçlarınızın kurumasını sağlayın. Çıkartmak için ise bol suyla durulayın. A,B, C ve E vitaminleri ile saçlarınız güzelleşir. Maskede bulunan bal ve diğe malzemeler baş derinizi besler. Her ay kullanabilirsiniz.

Susam ve Hindistan Cevizi Maskesi
Bütün malzemeleri blendırda karıştırın ve saçlarınızı arındıracak kadar yıkayın. Daha sonra kurutun ve saçlarınıza bu karışımı yedirin. Yirmi dakika saç diplerine kadar masaj yapın ve yedirin. Daha sonra ise beş dakika bekleyin ve durulayın. Saçlarınızı şampuan ile yıkayın.Saçlarınızın ipeksi hal alması için etkilidir. İki haftada bir bunu kullanabilirsiniz.